1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. #GazzeNow etkinliği Başakşehir’de hergün gerçekleştiriliyor
#GazzeNow etkinliği Başakşehir’de hergün gerçekleştiriliyor

#GazzeNow etkinliği Başakşehir’de hergün gerçekleştiriliyor

Gazze’nin durumunu gündemden düşürmemek, destek çabalarını zenginleştirip artırmak için dernekler, vakıflar, cemaatler ve sivil toplum örgütleri farklı çalışmalar gerçekleştiriyorlar.

17 Mart 2024 Pazar 16:56A+A-

Gazze’deki insanlık dışı durum devam ediyor. İsrail’in kuşatma ve saldırıları hiç bir sınır gözetilmeden artarak devam ediyor. Sürecin uzatılması ile bu olağan dışı durum normalleştirilip, kanıksanmaya çalıştırılmaktadır. 2024 yılında bir çok ülkede seçimler yapılacak. Yerel gündemlerde seçimler ön plana çıktığı için Gazze’de yaşanan soykırım haberleri geri plana düşmüyor. Ülkemizde de yerel seçim konuları gündemi daha fazla meşgul etmeye başladı. Gazze’nin durumu, yaşanan sıkıntılar haberlerde daha az yer bulmuyor.

2-321.jpg

Buna rağmen dünyadaki birçok ülkede vicdan sahibi insanlar Gazze’yi gündemde tutmak için çeşitli eylemler, protestolar yapıyorlar. Sürüp giden unutturma, normalleştirme politikalarına karşı Filistin’in sesini her platformda duyurmaya çalışıyorlar.

Gazze halkı tüm bu yalnız bırakılmışlığa rağmen “Tek yardımcımız Allah” diyerek yüksek bir iman ve güvenle direniyor, izzetli duruşu ile öğretiyor.

3-240.jpg

Ülkemizde de birçok şehirde düzenli eylemler ve protesto gösterileri yapılıyor. Gazze’nin durumunu gündemden düşürmemek, destek çabalarını zenginleştirip artırmak için dernekler, vakıflar, cemaatler ve sivil toplum örgütleri farklı çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çalışmalardan biri de Başakşehir’de organize ediliyor.

Başakşehir’de Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu çatısı altındaki otuza yakın dernek ve vakıfın katkılarıyla GazzeNow kampanya adıyla etkinlik programı düzenleniyor.

4-178.jpg

GazzeNow, “Gazze için Şimdi” demektir.

Şimdi eylem zamanı, Şimdi yardım zamanı, Şimdi ateşkes zamanı, Şimdi Gazze’ye sahip çıkma zamanı. Gazze ve Filistin’in durumu öncelikli olarak gündemimizde ve çabalarımızın hedefinde olmalıdır. Yapılacak tüm eylemlilikler, faaliyetler geciktirmeden, şimdi yapılmalıdır.

GazzeNow etkinliği Ramazan boyunca her akşam 19.00 ile 22.30 saatleri arasında Başakşehir Millet Bahçesi girişinde kurulan GazzeNow çadırında gerçekleştirilmektedir.

Başakşehir Millet Bahçesi girişinde kurulan kampanya çadırında iftar için buluşulduktan sonra cemaat ile namaz kılınıp program başlamaktadır. Her akşam Gazze ve işgal gündemi ile konuşmalar, marş ve ezgi dinletisi, sinevizyon gösterisi yapılmaktadır. Programda Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platfomu’ndan katkıda bulunanlar konuşmalar yapılmakta ayrıca farklı milletlerden katılımcılar ve konuşmacılar da bulunmaktadır. Teravih namazının eda edilip topluca dua edilerek günlük program tamamlanıyor.

10-037.jpg

GazzeNow programı giderek artan bir katılımla her akşam düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.

Etkinliğin duyuruları ve günlük haberleri @GazzeNow hesabı ile sosyal medya platformlarında duyurulmaktadır. Etkinlikler her gün canlı yayınla sunuluyor. Sosyal medya akışlarını #GazzeNow etiketi ile takip edebilirsiniz. Hesaplarımızı takip edip, yeniden dağıtarak destek olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum