1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Gazzeliler bizim adımıza da savaşıyorlar”
“Gazzeliler bizim adımıza da savaşıyorlar”

“Gazzeliler bizim adımıza da savaşıyorlar”

Kahramanmaraş’ta bir konferansa katılan Adem Özköse, “Dünyanın en özgür insanları Gazzelilerdir. İki milyarlık İslam alemi Gazze’deki kadın ve çocuklara sahip çıkamıyor. Gazzeliler bizim adımıza da savaşıyorlar.” dedi.

23 Aralık 2023 Cumartesi 17:53A+A-

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Genç İHH, Yedi Kıta, Türkiye Gençlik Vakfı ve Yedi Hilal'in organize ettiği, Kahramanmaraş Platformunun desteklediği, Adem Özköse'nin katılımıyla "Gazze Bize Ne Söylüyor" konulu konferans gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Muhammed Ensar Hıdır'ın yaptığı, Mustafa Tuğrul Boyraz'ın Kur’an tilaveti ile başlayan program Filistin direnişi ve sorumluluklarımızla ilgili bir video gösterimi ile devam etti.

Genç IHH Başkanı Harun Reşit Paksoy açılış konuşması yaptı. Gazze’deki siyonit terörizmin yıkımlarına değinen Paksoy, 75 gündür bu kıyımın durdurulması konusundaki dünyanın acziyetini dile getirdi. Ayrıca ne olursa olsun Gazze'de "kazananların" yanında olduğunu belirtti.

Program Gazzeli Tarık Abu Samra'nın konuşması ile devam etti. Açlık, yokluk, sağlık hizmetine ulaşamama ve suya ulaşamama gibi durumları en iyi Gazzelilerin bildiğini dile getiren Abu Samra, korkak işgalci düşmanı topraklarımızdan kovana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz diyerek konuşmasını tamamladı.

Gazze hakkında izlenimlerini anlatarak konuşmasına başlayan Adem Özköse "Gazze bir okul" dedi. Konuşmasında düzeltmek için asıl el atılması gerekilenin Gazze değil sessiz İslam alemi olduğunu belirtti.

"Gazze (Arz-ul İzze, Gazzetul Haşim) sahil kenarında güzel bir şehir. Gazzeliler mescitlerde büyürler. Yeryüzünde mescitleri fonksiyonel(24 saat) olarak kullanan başka bir yer yok. Bu nedenle Siyonist israil mescitlere saldırıyor. Gazze'de yapılan programların protokolü şehit anne/babalarıdır." diyen Özköse Gazze'nin bize ne söylediğini birkaç hususa değinerek dile getirdi.

Gazze ‘e parçalanmışlığımızı gördüğünü söyleyen Özköse, 401 sene Filistin'i yöneten Osmanlı çocuklarının 1948'de israili ilk kabul eden ülke olması anlaşılamayacak bir durum olduğunu söyledi.

“Gazze bize israilin kağıttan bir kaplan olduğunu gösterdi. Yüksek teknolojilerine rağmen mücahitler birkaç saatte Kudüs'e 35km kadar yaklaşmışlardı. Bu da Kudüs'ü özgürleştirmenin hayal olmadığını gösteriyor. Allah'ın izniyle bir dahaki sefere Kudüs'e varacaklar” dedi.

“Dünyanın en özgür insanları Gazzelilerdir. İki milyarlık İslam alemi Gazze’deki kadın ve çocuklara sahip çıkamıyor. Gazzeliler bizim adımıza da savaşıyorlar. Kudüs bizim de meselemiz. Biz de sorumluyuz ama sadece Filistinliler bu uğurda çocuğunu ailesini feda ediyor” dedi.

Adem Özköse konuşmasına şu vurgularla tamamladı:

“Şu andaki dünya sisteminde müslümanlara yer yok. Bunun için bu dünya düzenini yıkmamız gerekiyor. İslam ülkelerinin acziyetini Gazze bize gösterdi. Gazze uykularımızı kaçırmıyorsa imanımızı gözden geçirelim. Yeni bir hikaye yazmamız gerekiyor. Dünyanın mevcut sistemini yok edecek yeni bir nesil yetiştirmemiz lazım.

Gazze bize hepimizin nasıl dünyevileştiğimizi gösterdi.

Gazze bizim birlik beraberlik içinde olmayışımızın faturasını ödüyor. Bırakalım fırka taassuplarımızı… Gazze'nin bu durumu bizim yüzümüzden. Allah'tan ancak kafirler umudunu keser. Biz umudumuzu kaybetmeyeceğiz ve son nefesimize kadar mücadele edeceğiz.”

Adem Özköse'nin konuşmasından sonra mikrofonu alan Yusuf Osman dua yaptı. Özköse'ye yapılan hediye takdimiyle program sona erdi.

img-20231223-wa0008.jpg

img-20231223-wa0016.jpg

img-20231222-wa0067.jpg

img-20231222-205105.jpg

img-20231222-wa0056.jpg

img-20231222-194619.jpg

img-20231222-195931.jpg

img-20231222-wa0065.jpg

HABERE YORUM KAT