1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Gazzeli Mücahid Suriye’de Şehid Düştü!
Gazzeli Mücahid Suriye’de Şehid Düştü!

Gazzeli Mücahid Suriye’de Şehid Düştü!

Gazze Suriye cihadına bir şehit daha verdi.

19 Ekim 2013 Cumartesi 13:36A+A-

Gazze Suriye cihadına bir şehit daha verdi. Mücahitler Şurası Konseyi Cebaliya mülteci kampından Fahd el-Habbaş isimli mücahidin şehadetine ilişkin bir video yayınladı.

HAKSÖZ HABER

Youtube’a yüklenen videoda Habbaş’ın cepheye katılmadan önceki görüntüleri ve şehadet görüntüleri yer almakta. Cephetun Nusra safında savaşırken şehid düşen Habbaş konuşmasında şunları söylüyor:

“Allah yolunda ve İslam için cihad belli bir grup Müslümanla sınırlı değildir. Özür sahibi olmayan her Müslümana İslam için ve mazlum Müslümanlara yardım için cihad etmek vecibedir. Müslümanların yıllardır yaşadıkları zillet cihadı terk etmenin ve Şeriat’a uygun yaşamamanın bir neticesidir. Bu durum tağutların tüm yeryüzünde Müslümanların boğazına çökmesini getirmiştir.”

“Aileme mesajım şudur: Benim ölümüme ve bu dünyadan göçtüğüme dair haber ulaşırsa bunun benim arzum olduğunu bilin ve hamd edin!”

Gazze’nin kuzeyinde yer alan Cebaliye Mülteci kampında yaşayan ailesiyle görüşen Monitor muhabirine şehidin babası Nizar en büyük oğlunun ölümünden ötürü üzüntülü olduğunu söyledi. Ailesi Fahd’ın Suriye’ye gittiğini bilmediklerini, Türkiye üzerinden Norveç’e çalışmak üzere yola çıktığını zannettiklerini anlattı. Zaman zaman kendilerine telefon açtığını ve Türkiye’de olduğunu sandıklarını söyleyen babası Fahd’ın en son 10 gün önce kendilerini telefonla aradığını söyledi. Fahd Gazze’de polis teşkilatında görevliymiş. İki kızı var. Henüz dört aylık olan ikinci kızını hiç görmemiş.

Gazzeli gençler arasında Suriye’ye cihada gitme fikrinin giderek yayıldığı görülüyor. Şu ana kadar onlarca Gazzelinin Suriye’ye gittiği sanılmakta. Hamas’ın Suriye’de rejime karşı savaşan muhalefeti desteklediği açık olmakla beraber doğrudan savaşçı gönderme tutumu içinde olmadığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum