1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazzeli doktorun şehadetinden önceki son röportajı
Gazzeli doktorun şehadetinden önceki son röportajı

Gazzeli doktorun şehadetinden önceki son röportajı

Gazzeli nefroloji uzmanı Dr Hammam Alloh, siyonistlerin saldırganlığının en savunmasız kurbanlarına destek sağlamak için güç durumdaki El Şifa Hastanesi'nde aralıksız çalışıyordu. Evine düzenlenen hava saldırısında şehit edildi.

17 Kasım 2023 Cuma 10:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Medya platformu Democracy Now! ile yapılan söyleşide Filistinli doktor Hammam Mahmoud Alloh, neden ailesiyle birlikte Gazze'nin güneyine kaçmadığı sorulduğunda şu yanıtı verdi : 

"Eğer ben gidersem hastalarımı kim tedavi edecek? Bizler hayvan değiliz. Hastalarımıza uygun sağlık hizmeti vermemiz lazım. 14 yıl boyunca tıp fakültesine, yüksek lisansa sadece diploma için veya kendim için mi gittiğimi düşünüyorsunuz? Hastalarımı değil de sadece kendi hayatımı düşündüğümü mü sanıyorsunuz? Soruyorum size hanımefendi, sizce benim tıp fakültesine gitme sebebim sadece kendi hayatımı düşünmek mi? Doktor olma sebebim bu değil."

Son röportajından kısa bir süre sonra Dr.Alloh, katil işgalcilerin saldırısı sonrasında enkaz altında kalarak şehit oldu. Dr. Hammam'ın annesi ve hamile eşinin, oğlunun (5) ve kızının (4) akıbeti belirsiz; bazı bilgiler onların anneleriyle birlikte farklı bir yerde olduklarını ve böylece ailenin bombalanmasından kurtulduklarını gösteriyor. Ancak yine de nerede oldukları hâlâ bilinmiyor. Birlikte çalıştığı dahiliye alanında uzman Filistinli doktor Dr. Muhammed el-Hac ise Alloh'un kendi evinde babası, kayınpederi ve kayınbiraderiyle birlikte şehit olduğunu iletti.

Vefat haberi sonrası Gazze'de bir süre birlikte görev yaptığı Dr. Ben Thompson aynı programa bağlanarak Dr. Alloh hakkında şunları söyledi:

"Dr. Alloh kendini adamış bir doktor ve harika bir babaydı. Gazze'deki pek çok doktor gibi hastalarıyla çok ilgili ve iyimserdi. Geçen ay (Ekim) korkunç koşullarla karşı karşıya kalmasına rağmen hastalarına bağlı kaldı ve onlarla ilgilenmeye devam etti. Yaptığı ilk röportajda Gazze'de yaşadığı dehşetle ilgili tüm dünyaya olanları anlatırken kendi evi bombalandı. Evinin ön kapısı ve pencereleri patlamıştı. Gidip çocuklarını ve birlikte yaşadığı babasını kontrol etti. Onları başka bir odaya yerleştirdi ve geri gelip durumu bildirdikten sonra ertesi gün tekrar çalışmaya devam etti. Bu onun halkına ve mesleğine bağlılık düzeyini gösteriyor."

Birlikte görev yaptığı meslektaşları, Alloh'un ahlakı, çalışkanlığı ve işine bağlılığının çok yüksek olduğunu belirtirken, şehadetinin büyük bir kayıp olduğunu dile getirdiler. Ölüm riski çok yüksek olmasına rağmen hastaneden ayrılmayan Dr. Alloh'un, Gazze'ye dönmesinin üzerinden yalnızca iki yıl geçmişti ve üçüncü çocuğunu bekliyordu.

g-003.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum