1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. “Gazze'deki mazlumların çığlıklarına kulak verin!”
“Gazze'deki mazlumların çığlıklarına kulak verin!”

“Gazze'deki mazlumların çığlıklarına kulak verin!”

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'nde uyguladığı eşi benzeri görülmemiş vahşete ilişkin bir açıklama yayımladı.

17 Kasım 2023 Cuma 19:36A+A-

İşgalci siyonistlerin Gazze Şeridi'nde tüm insani normlara aykırı olarak uyguladığı vahşetin üzerinden 40 günden bir fazla zaman geçti. Saldırgan işgalciler, her geçen gün savaş hukukunun tüm kurallarını çiğneyerek saldırılarını sürdürüyor.

Son dönemlerde hastanelere saldırılar artmaya başladı, bunun son örneği ise Şifa Sağlık Kompleksine yönelik yaptığı saldırı olarak kayıtlara geçti.

Konuya ilişkin, Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"israilli sömürgecilerin, savunmasız Gazze halkına yönelik uyguladığı vahşetini bir kez daha en güçlü ifadelerle kınıyor, siyonist rejimin yetkililerini savaş suçlusu olarak nitelendiriyor ve onların Gazze'deki eylemlerini savaş hukukunun ve savaş suçlarının açık ihlali olarak değerlendiriyoruz.

BM'ye ve diğer sözde insan hakları kuruluşlarına, eğer beyan ettikleri değerlere gerçekten inanıyorlarsa, siyonistler tarafından insanlığa karşı işlenen suçlara karşı dürüst, şeffaf ve adil bir duruş benimseyerek Gazze halkına karşı süregelen vahşeti önlemeleri çağrısında bulunuyoruz.

Batılı hükümetlerin ve örgütlerin mevcut ikiyüzlü tutumu, insan haklarının daha ileri siyasi amaçlar için kullanılan bir 'savaş taktiği' olduğu inancını daha da güçlendirmektedir."

Son olarak İslam dünyasına seslenilen açıklamada, "Arap ve İslam ülkelerini, Gazze'deki mazlum Müslümanların çığlıklarına kulak vermeye, etkili ve anlamlı tedbirler alarak dini ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye bir kez daha güçlü bir şekilde çağırıyoruz." denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT