1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’deki İlaç Eksikliği Sağlık Hizmetlerini Tehdit Ediyor!
Gazze’deki İlaç Eksikliği Sağlık Hizmetlerini Tehdit Ediyor!

Gazze’deki İlaç Eksikliği Sağlık Hizmetlerini Tehdit Ediyor!

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, bölgedeki ilaç eksikliğinin birinci basamak sağlık hizmetlerinin durmasına neden olacağını ifade etti.

25 Eylül 2018 Salı 10:54A+A-

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın yetkililerinden Mahir Şamiye, Gazze’de düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki ilaç krizinin sağlık ocakları başta olmak üzere birinci basamak sağlık hizmetlerini durdurabileceğini belirtti.

AA’da yer alan habere göre Gazze’de 143 olan ilaç kategorisinden 100’ünün bulunmadığını, açığın yüzde 70’e ulaştığını ifade eden Şamiye, farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan 16 ilaç çeşidinin de gelecek 3 ay içinde tükenebileceğini kaydetti.

Şamiye, gelinen durum nedeniyle şeker ve tansiyon hastaları, kalp, akciğer, göz ve cilt hastalıkları bulunanların düzenli olarak alması gereken ilaçları temin edemediğini, çocukların tıbbi mamalara da ulaşamadığını aktardı.

Enerji Sıkıntısı Sağlık Sektörünü de Etkiliyor

Gazze’de yaklaşık iki milyon kişiye hizmet veren bakanlığa bağlı 13 hastane ve 54 sağlık merkezi bulunuyor.

İşgalci İsrail’in 2006’dan bu yana uyguladığı abluka, Fetih ile Hamas arasında yaşanan ayrılık nedeniyle Gazze’de pek çok ilaç ve tıbbi malzemeye ulaşma konusunda sıkıntı yaşanıyor.

Gazze, ablukanın başladığı 2006 yılından bu yana enerji temininde de büyük sıkıntılara sahne oluyor. Bölge, 600 megavat elektriğe ihtiyaç duyuyor ancak, bunun yalnızca 210 megavatı bölgeye geliyor. Enerji konusundaki bu eksiklik, sağlık sektörünün çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT