1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Yaşanan Saldırılar Anlık Olarak Gazasurvey.com'da
Gazze'de Yaşanan Saldırılar Anlık Olarak Gazasurvey.com'da

Gazze'de Yaşanan Saldırılar Anlık Olarak Gazasurvey.com'da

İsrail'in, ateşkesin bozulmasının ardından Gazze'ye düzenlediği saldırılarla ağırlaşmaya devam eden bilançoyu anlık olarak gazasurvey.com'dan takip edebilirsiniz. Bu arada şehit sayısının 2 bin 32'ye yükseldiği öğrenildi.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 15:26A+A-

Tasarım ve içerik yönetimi AA tarafından yapılan gazasurvey.com'da İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de gün geçtikçe ağırlaşan bilanço resmi verilerle gözler önüne serilmeye devam ediyor.

"gazasurvey.com" adıyla İngilizce yayınlanan sitede, düzenli olarak Anadolu Ajansı'nın Gazze bürosu çalışanlarının resmi kaynaklardan aldığı şehit ve yaralı bilgileri veriliyor.

Şehit ve yaralıların bilgileri kadın, erkek ve çocuk kategorilerinde sunuluyor. Ayrıca İsrail'in vurduğu ev, cami, okul ve hastane gibi yerlere ilişkin bilgiler de yer alıyor.

Bilgilerin günlük olarak güncellendiği sitenin yazılım, tasarım ve içerik yönetimi, AA tarafından yapıldı. Uluslararası toplumu daha duyarlı olmaya çağıran internet sitesi her ülkeden izlenebilmesi için İngilizce tasarlandı.

Dün Geceden Bugüne 15 Kişi Hayatını Kaybetti

İşgalci ordunun, Gazze'den roket atıldığı iddiası üzerine ateşkesi bozarak yeniden başlattığı saldırılarda dünden bu yana 5'i çocuk 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'ne havadan düzenlediği saldırıda 3 yaşındaki Nur Muhammed Abdulbasit Ebu Husayra isimli kız çocuğunun yaşamını kaybettiğini ifade etti. Kudra, aynı saldırıda 3'ü ağır 7 kişinin de yaralandığını kaydetti. 

İsrail'in dünden bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında 5'i çocuk 15 kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Kudra, "İsrail ordusunun 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 32'ye yükseldi, 10 binden fazla Filistinli de yaralandı" dedi. 

İsrail'in güneyinde uyarı sirenleri

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, İsral'in birçok bölgesinde sabah saatlerinde uyarı sirenleri duyulduğunu belirtti.

İsrail ordusu, ateşkesi bozarak saldırılarına yeniden başlamasından bu yana Gazze tarafından 70 füze fırlatıldığını açıkladı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı, dün gece 00.01'de sona ermişti. Kahire’deki kalıcı ateşkes görüşmeleri sürerken, ateşkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı.

Gazze’den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail Ordusu, dün akşam bölgeye yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail'in iddialarını yalanlamıştı.

İsrail 2 bin yedek askeri göreve çağırdı

Öte yandan İsrail Ordu Radyosunun haberine göre, "Gazze'de görev yapmak üzere" 2 bin yedek asker göreve çağrıldı. Haberde ordunun bundan sonra "çok sayıda" yedek asker çağırmayacağı da kaydedildi.

İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarında ateşkes görüşmelerine kadar 82 bin yedek askeri göreve çağırmış, daha sonra bu askerlerin 27 bini terhis olmuştu. 

Öte yandan İsrail Ordusunun şu ana kadar "herhangi bir kara saldırısı için talimat vermediği" belirtildi.

Kudüs Seriyyeleri İsrail'e füze attığını açıkladı

Filistin'de İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık İsrail'in çeşitli kentlerine füze attığını duyurdu.

Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan açıklamada, İsrail'in güneyindeki Aşdod ve Askalan kentlerinin "Grad tipi" 6 füzeyle vurulduğu belirtildi.

Nakab'ın batısındaki Eşkol'e "107 tipi" 4 füze atıldığı ifade edilen açıklamada, el-Mecdel ve Astra kentlerinin de aynı tip 10 füzeyle hedef alındığı kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca Filistin halkına yönelik katliamlarına karşı, Kudüs Seriyyeleri'nin "İsrail kentlerini vurmaya devam edileceği" kaydedildi.

Refah Sınır Kapısını kapatabiliriz

Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subha, İsrail'in sabah saatlerinde Refah Sınır Kapısı'nın dış bekleme salonunun etrafındaki bazı yerleri vurduğunu belirtti. Bu saldırılarda ikisi çocuk, biri kadın 4 kişinin yaralandığını bildiren Ebu Subha, bu nedenle kapının Gazze'deki bölümünde çalışmaların durduğunu kaydetti.

"İsrail saldırıları nedeniyle yolcuların güvenliği için Refah Sınır Kapısını kapatabiliriz" diyen Ebu Subha, sınır kapısı heyetinin bu çerçevede Mısırlı yetkililer ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'yle yolcuların güvenliği konusunda iletişime geçtiğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT