1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de Tünel Çöktü, 7 El-Kassam Savaşçısı Şehit Var!
Gazze’de Tünel Çöktü, 7 El-Kassam Savaşçısı Şehit Var!

Gazze’de Tünel Çöktü, 7 El-Kassam Savaşçısı Şehit Var!

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, bugün Gazze'deki tünellerden birinde çökme yaşandığını ve 7 askerinin şehit olduğunu duyurdu.

28 Ocak 2016 Perşembe 14:27A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, onarımını yaptıkları tünelin kötü hava koşulları nedeniyle çökmesi sonucu yedi mücahidin şehit olduğunu duyurdu.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, bu sabah (28 Ocak Perşembe) internet sitesinde konuyla ilgili yayınladığı bildiride, şehitlerin seçkin direnişçilerden oluşan bir grubun komutanı 25 yaşındaki Sabit Er-Riyfi, 23 yaşındaki Cafer Hammade, 19 yaşındaki Vesim Hassune, 24 yaşındaki Nidal Avde, 25 yaşındaki Mahmud Basal, 25 yaşındaki Gazvan Eş-Şevbeki ve 21 yaşındaki İzzeddin Kasım olduğunu ifade etti.

Bildiride, mücahitlerin Yenilmiş Ekin Savaşı'nda birçok operasyonda kullanılan eski bir tüneli onarmakta oldukları belirtilirken, 4 mücahidin de çöken tünelden sağ olarak kurtuldukları açıklandı.

Bildiride ayrıca, 11 mücahitten oluşan grubun tünelde onarım çalışması yaparken kötü hava koşulları nedeniyle tünelin aşamalı olarak çökmeye başladığı ve 4 mücahit tünelden çıkmayı başarırken 7 mücahidin şehit olduğu kaydedildi.

Şehitlerin Yenilmiş Ekin Savaşı sırasında birçok işgal askerinin öldüğü ve yaralandığı operasyonlara katıldıklarını ifade eden El-Kassam Tugayları, işgal altındaki Filistin topraklarının tamamı işgalden kurtarılana kadar cihada devam edeceklerini söyledi.

El-Kassam Tugayları, direniş tünellerinin işgal güçlerine karşı savaştaki önemine de dikkat çekti.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, dün akşam geç saatlerde yaptığı açıklamada, tünel çökmesi sonucu bir grup mücahitle iletişimin kaybedildiğini duyurmuştu.

 

HABERE YORUM KAT