Gazze’de Soykırımcı İsrail saldırısında eski esir Mecdi el-Eyyubi şehit oldu

Gazze’de Soykırımcı İsrail saldırısında eski esir Mecdi el-Eyyubi şehit oldu

Gazze’de eski esir Mecdi el-Eyyubi, Ürdün Hastanesi yakınlarında bir araca düzenlenen soykırımcı İsrail saldırısında şehit oldu. Esaret sırasında işkence gördüğü ve annesiyle hamile eşini savaşta kaybettiği belirtilen el-Eyyubi’nin şehadeti, Gazze’de devam eden ateşkes ihlalleri sırasında yaşandı.

Filistinli eski esir Mecdi el-Eyyubi, Gazze kentinin güneyinde Ürdün Hastanesi yakınlarında bir aracın soykırımcıİsrail tarafından bombalanması sonucu şehit oldu. El-Eyyubi’nin, esaret ve işkence sürecinin yanı sıra annesini ve hamile eşini de savaş sırasında kaybettiği bildirildi.

9 Ekim 2026 Cuma | Filistin Enformasyon Merkezi

Filistinli eski esir Mecdi el-Eyyubi, perşembe akşamı Gazze kentinin güneyindeki Sanayi Caddesi’nde, Ürdün Hastanesi yakınlarında bir aracın katil İsrail tarafından hedef alınması sonucu şehit oldu. El-Eyyubi’nin, ağır esaret ve işkence sürecinin ardından annesini ve hamile eşini de savaşta kaybettiği belirtildi.

Esirler Medya Ofisi’nin açıklamasına göre el-Eyyubi, işgal güçlerinin Gazze kentindeki Zeytun Mahallesi’ne düzenlediği baskın sırasında, annesi ve hamileliğinin son ayında olan eşiyle birlikte bulunduğu sırada gözaltına alındı.

El-Eyyubi’nin esir arkadaşlarından birinin aktardığına göre, sözde “saha sorgusu” sırasında işkenceye maruz kalan el-Eyyubi’nin annesi ve eşi ise kuzeye gitmeye zorlandı. İkili, daha sonra düzenlenen bombardımanda şehit oldu; el-Eyyubi’nin doğmamış bebeği de saldırıda şehit oldu.

Sde Teiman Hapishanesi’nde işkence gördü

Esaret sürecine ilişkin ayrıntıları aktaran eski esir arkadaşı, el-Eyyubi’nin daha sonra Sde Teiman gözaltı merkezine nakledildiğini ve burada aynı dönemde tutulduklarını belirtti. İki esirin bu süreçte ağır işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı ifade edildi.

El-Eyyubi’nin esir arkadaşı, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“ Sde Teiman’da Mecdi ile azabın birçok aşamasını birlikte yaşadım. ‘Cehennem’ dedikleri bölümde aynı yerde tutuluyorduk. Mecdi, hem bedeninin acısını hem de ailesini kaybetmenin yükünü taşıyordu.”

Esir arkadaşı ayrıca, işgalci İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin Bet’e mensup bir subayın sorgu sırasında el-Eyyubi’ye annesi ve eşinin öldürüldüğünü söylediğini, onların ölümünü kendisine anlattığını aktardı. Bu durumun, el-Eyyubi’nin esaret sürecindeki psikolojik acısını daha da artırdığı belirtildi.

Serbest bırakılmasının ardından Gazze Şeridi’ne dönen el-Eyyubi, esaretin, işkencenin ve ailesini kaybetmenin ağır izlerini taşıyordu. El-Eyyubi, perşembe akşamı Ürdün Hastanesi yakınlarında bir aracı hedef alan katil İsrail saldırısında şehit oldu.

Ateşkes ihlalleri sürüyor

El-Eyyubi’nin şehadeti, işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasını ihlal etmeyi sürdürdüğü bir dönemde gerçekleşti. Haberde, 10 Ekim 2025’te Mısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinde Arap ve ABD arabuluculuğuyla imzalanan ateşkes anlaşmasının 364 gündür ihlal edildiği belirtildi.

İşgal güçlerinin perşembe günü şafak vaktinden itibaren gerçekleştirdiği 21 ihlal sonucunda 6 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırılar sırasında topçu ateşi açıldığı, sivillere ateş edildiği ve Filistinlilere ait evlerin yeni yıkımlara maruz kaldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir