1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Son Savaşta Şehit Sayısı 2323'e Yükseldi
Gazze'de Son Savaşta Şehit Sayısı 2323'e Yükseldi

Gazze'de Son Savaşta Şehit Sayısı 2323'e Yükseldi

Gazze Şeridi'ne açılan son savaşta yaralanan bir mücahit bu sabah şehit oldu. Siyonist İşgal ordusunun geçen yıl Gazze'ye açtığı savaş nedeniyle şehit olanların sayısı 2323'e yükseldi.

14 Nisan 2015 Salı 19:04A+A-

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta yaralanan Filistinli direnişçilerden birinin bu sabah şehit olduğu açıklandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal ordusunun geçen yaz Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta yaralanan 22 yaşındaki Alyeve Nidal Alyeve'nin bu sabah tedavi gördüğü Gazze'deki Vefa Hastanesi'nde hayatını kaybettiğini söyledi.

Şehit Alyeve'nin Gazze'nin Ez-Zeytun Mahallesi sakinlerinden olduğunu bildiren El-Kudra, savaş sırasında başından ağır yaralanan Filistinli gencin Gazze'deki Vefa Hastanesi'nde tedavi görmekte olduğunu ve yaranın etkisiyle bu sabah dünyaya veda ettiğini belirtti.

Alyeve Nidal Alyeve'nin şehadetiyle birlikte, işgal ordusunun geçen yıl 7 Temmuz'da Gazze Şeridi'ne açtığı ve 51 gün süren savaş nedeniyle şehit olanların sayısının 2323'e yükseldiği ifade edildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları da yayınladığı bildiride Alyeve Nidal Alyeve'nin işgale karşı mücadelede şerefli bir hayatın ardından şehit olduğunu duyurdu.

HABERE YORUM KAT