1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de Şartlar Çocukları Çalışmaya Zorluyor!
Gazze’de Şartlar Çocukları Çalışmaya Zorluyor!

Gazze’de Şartlar Çocukları Çalışmaya Zorluyor!

Abluka altındaki Gazze’de zorlu yaşam koşulları, küçük yaştaki çocukları, ailelerinin geçimini temin etmek için çalışmaya zorluyor.

20 Kasım 2016 Pazar 17:58A+A-

İşgalci İsrail’in abluka altında tuttuğu Gazze’de okul çağındaki çocuklar, her gün olduğu gibi “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü”nde de kendilerine uygun olmayan işlerde çalışmaya devam etti.

Bölgedeki ekonomik durum birçok çocuk gibi 13 yaşındaki Fayiz Medhun’u da 3 yıl önce okul sıralarından koparıp, ailesini geçindirmek için çalışmaya itti.

Gazzeli Çocuklar Dünya Çocuk Hakları Günü’nden Habersiz

AA’da yer alan habere göre, bugünün “Dünya Çocuk Hakları Günü” olduğundan habersiz olan Medhun, bugün de işgalci İsrail askerlerinin zaman zaman ateş açtığı sularda 15 saat babasıyla avlandı.

Havanın soğuğuna aldırmadan balıkçılık yapan babasına yardım eden Medhun, “Ben burada babama yardım ediyorum. Hayat gerçekten çok zor.” dedi.

“Babam Öldükten Sonra Okulu Bıraktım”

Gazze kentindeki Ömer Muhtar caddesinde yine 13 yaşında olan Samir, ailesini geçindirmek için trafik ışıklarında mendil satıyor.

Babasının vefatının ardından ailenin reisi hâline geldiğini söyleyen Samir, “Ne yapalım, çalışmamız lâzım. Babam öldükten sonra okulu bıraktım. Anneme, altı kız kardeşime bakmak için yardım etmek istedim.” ifadelerini kullandı.

Samir, bu tehlikeli işi bırakmayı ve okuluna devam etmeyi ümit ettiğini söyledi.

“Her Gün 9 Saat Çalışıyorum”

Gazze çarşısındaki manavda çalışan 11 yaşındaki Yusuf eş-Şentef de babası ve küçük kardeşinin işgalci İsrail’in son saldırılarında hayatını kaybetmesinin ardından okulu bırakıp çalışmak zorunda kaldığını anlattı.

Her gün 9 saat çalıştığını ifade eden eş-Şentef, “Bütün gün ayakta kalmama rağmen ancak 15 şekel (4 dolar) alıyorum.” dedi.

Hayır kurumlarından yardım aldıklarını kaydeden eş-Şentef, 3 kişilik ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda olduğunu aktardı.

Bugünün “Dünya Çocuk Hakları Günü” olduğu hatırlatılan eş-Şentef, “Yani, bugün bizim gibi çarşıda çalışan ve babasını kaybeden çocuklar için mi?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT