1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Kanser Hastaları Eylem Yaptı
Gazze'de Kanser Hastaları Eylem Yaptı

Gazze'de Kanser Hastaları Eylem Yaptı

Gazze Şeridi'ndeki kanser hastaları, tedavi amacıyla yurt dışına gidebilmelerine imkân tanınması için eylem yaptı.

19 Ocak 2016 Salı 17:54A+A-

Kanser Hastalarına Yardım ve Umut Cemiyeti tarafından Gazze'de düzenlenen protesto gösterisine onlarca kanser hastası katıldı.

Eylemde yıllardır devam eden işgalci İsrail ablukası nedeniyle maruz kalınan zorlukların sonlandırılması çağrısı yapılan Arapça ve İngilizce dövizler taşındı.

“Tedavi İçin Gazze Şeridi’nin Dışına Çıkmaları Engelleniyor”

AA muhabirine konuşan cemiyetin müdürü Vefa Musa, “Gazze'deki kanser hastaları tedavileri için gerekli ilaçların olmaması nedeniyle en zor acıları yaşıyor. Bunun yanı sıra tedavi için Gazze Şeridi dışına çıkmaları da engelleniyor.” dedi.

İşgalci İsrail ablukası nedeniyle bu kişilerin hayatlarının tehdit altında olduğunu ve yüzde 30'unun İsrail'in güvenlik gerekçeleriyle yurt dışına çıkmasına izin verilmemesinin tedaviyi geciktirdiğini ve hastalığın yayılmasına neden olduğunu anlatan Musa, “Resmî kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını gerekli zamanda ve dozda ilaç temin etmeye çağırıyoruz.” diye konuştu.

Musa, insan hakları kuruluşlarını ve Dünya Sağlık Örgütü'nü (WHO) de Gazzeli kanser hastalarının tedavilerinin güvence altına alınması için ablukanın kaldırılması amacıyla işgalci İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT