Gazze’de İlaç Stokları Sıfırlandı

Gazze’de İlaç Stokları Sıfırlandı

Siyonist devletin uyguladığı kuşatma ve sınır kapılarını kapatması sebebiyle ilaç depolarının boşaldığı Gazze'de, hastane ünitelerinde kıt imkânlarla tedavi gören yüzlerce hasta hayati tehlike içinde! Filistin Sağlık Bakanlığı Müslümanlardan yardım istedi

İsmail Heniye başkanlığındaki Filistin hükümetine bağlı Sağlık Bakanlığı, Bakanlığın Gazze'deki stoklarında 61 çeşit ilaç ile 69 tıbbi malzemenin tamamının tükendiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili olarak dün yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada şunlar ifade edildi: "Gazze halkına karşı yürütülen ambargonun en fazla etkilediği alanlardan biri sağlıktır. Kuşatma sebebiyle felç olan sağlık sektöründe, ilaç ve tıbbi araç-gerecin büyük bir kısmı sıfırlanmış durumda." Siyonist terör devletinin uyguladığı kuşatma ve sınır kapılarını kapatması sebebiyle bakanlığın ilaç depolarının boşaldığına dikkat çeken Sağlık Bakanlığı, hastane ünitelerinde kıt imkânlarla tedavi gören yüzlerce hastanın hayatının tehlikede olduğunu ifade etti. Eczacılar idaresi de yaptığı açıklamada, stoklardaki 61 çeşit ilacın ve 69 tıbbi malzemenin şu anda sıfırlandığını ifade etti.

Vakit'te yer alan habere göre Filistin Sağlık Bakanlığı Arap Birliği'ne, İslâm Konferansı Örgütü'ne, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne, bütün insan hakları örgütlerine ve dünyanın özgür insanlarına seslenerek, kuşatmayı kaldırması ve gereken ilaçlarla tıbbi malzemenin içeri girmesi için sınır kapılarını açması konusunda Siyonist işgal devletine etkin bir şekilde baskı yapmalarını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir