Gazze Şeridi'nde siyonist İsrail saldırıları 21 gündür devam ediyor.
İşgalcilerin bölgeye insani yardım girişine izin vermemesi sebebiyle hastanelerdeki tıbbi malzemeler de tükenmiş durumda. Bu sebeple saldırılarda yaralanan kişilerin ameliyatları da tıbbi dikiş ipi ve anestezi malzemeleri gibi temel ihtiyaçlar olmadan gerçekleştiriliyor.
Gazze'deki Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) koordinatörlerinden Dr. Muhammed Ebu Mugaysib, hastanelerdeki son duruma ilişkin soruları yanıtladı.
Durumun her geçen gün daha da kötü hale geldiğini vurgulayan Dr. Muhammed Ebu Mugaysib, içme suyu gibi temel yaşam ihtiyaçlarını bulmanın bile zorlaştığını kaydetti.
Dr. Muhammed Ebu Mugaysib hastanelerin de imkansızlıklardan ötürü hastane olmaktan çıktığını, sivillerin sığındığı birer sığınak haline geldiğini dile getirdi.
Ebu Mugaysib, siyonistlerin saldırılarında çocukların ve sivillerin öldürüldüğünü vurgularken, hastanelerde yer kalmadığını, ağrı kesici ve anestezi olmadan hastaları ameliyat ettiklerini söyledi. Dr. Ebu Mugaysib, yaralı çocukları anestezi olmadan ampüte edilmek zorunda kaldıklarını belirtti.
İşaglci İsrail'in saldırılarında şimdiye kadar yaklaşık 3 bin çocuk hayatını kaybetti. Binlerce çocuğun da saldırılarda yaralandığı ve sakat kaldığı belirtiliyor. Yaralılar da Gazze'ye tıbbi malzemelerin girişinin engellenmesiyle ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.