1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Binler Kudüs İçin Yürüdü
Gazzede Binler Kudüs İçin Yürüdü

Gazze'de Binler Kudüs İçin Yürüdü

Gazze halkı dünyanın dört bir yanındaki insanlarla eş zamanlı olarak Kudüs'e doğru yürüdü.

07 Haziran 2013 Cuma 18:42A+A-

“Kudüs’e Küresel Yürüyüş” organizasyonu kapsamında Gazze’deki camilerden çıkan mahşeri kalabalık, bölgenin işgal altındaki Kudüs’e en yakın noktası olan Beythanun’a yürüdü.

Cuma namazının ardından Gazze’nin camilerinden çıkan kalabalık yaya olarak veya araçlarla “Aksa canımız sana feda” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Kudüs yürüyüşüne katılmak için dünyanın sekiz ülkesinden gelen 35 dayanışmacının da katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Kudüs’ün özgürlüğü için direniş seçeneğine bağlı kalınmasının gerektiği belirtilerek, bunun için de özel bir ordu kurulmasını önerildi.

Etkinlikte konuşan İslamî Cihad Hareketi Siyasi Birim üyesi Muhammed El-Hindi, dün 6 saatte Arap âlemine boyun eğdiren işgal rejimi İsrail’in 46 yıl sonra bugün bir Arap ülkesini işgal etmek bir yana, artık Filistin’de herhangi bir hareketle bile baş edemediğini söyledi.

El-Hindi konuşmasının devamında, “Dün baş edilemeyen, mağlup olmayan ve yenilmez denilen ordunun bugün Filistin ve dünyanın özgür insanları eliyle yenildiğini gördük. Kudüs’ün işgal edilmesini hatırlatan bugünde Filistin halkının yurduna geri dönmesi için Yahudileri tarihten çıkaracağız” dedi.

Arabı ve acemiyle ümmetin bugün Kudüs’e Küresel Yürüyüş eylemine katıldığını belirten El-Hindi sözlerini söyle sürdürdü: “Ümmet bununla Hz. Peygamber’in İsra yolculuğu yaptığı mekana olan muhabbetini ve tek bir ümmet olduğunu gösterdi. Ümmetin evlatları davalarının bir, savaşlarının bir ve düşmanlarının bir olduğunu göstermek için alanlara indi.”

İşgal rejiminin yok olmaya doğru gittiğini belirten El-Hindi, bu rejimin İslam ümmetinden meşruluk kazanacağını sananların yanıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT