
Gazze'de 24 saatte 7 kişi daha açlıktan can verdi
Gazze Şeridi'nde son 24 saat içerisinde 7 kişinin açlıktan can verdiği bildirildi.
Siyonist İsrail'in abluka ve saldırıları sebebiyle Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın aktardığı rakamlara göre, son 24 saat içerisinde bölgede 7 kişi daha açlık sebebiyle yaşamını yitirdi.
7 Ekim 2023'ten bu yana bölgede açlıktan can verenlerin sayısı 89'u çocuk olmak üzere 154'e yükselmiş oldu.
Bakanlık verilerine göre şu anda yetersiz beslenme sebebiyle açlıktan ölümün eşiğinde olan yaklaşık 30 bin kişi bulunuyor. 5 yaşın altındaki 260 bin çocuk yetersiz besleniyor.
Söz konusu rakamlar hastanelere ulaşan kişileri yansıtıyor. Evlerinde mahsur kalan ve açlık sebebiyle can veren kişilere dair rakamlar ise bilinmiyor.
Yetersiz beslenme ve açlık, özellikle bebeklerin ve çocukların vücutlarına geri dönülmesi mümkün olmayan zararlar veriyor.
Açlık sebebiyle vücudu zarar gören ve tedavi altına alınan siviller özel bakıma gereksinim duyuyor. İsrail ablukası sebebiyle bu bakım mümkün olmadığı için birçok sivil yaşamını yitiriyor.
Kaynak: Mepa News











HABERE YORUM KAT