1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de 18 yıl sonra yerel seçimler yapılacak
Gazze'de 18 yıl sonra yerel seçimler yapılacak

Gazze'de 18 yıl sonra yerel seçimler yapılacak

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, 18 yıl aradan sonra Gazze Şeridi'nde belediye seçimi yapılacağını duyurdu.

28 Eylül 2023 Perşembe 15:45A+A-

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, 18 yıl aradan sonra 27 Eylül Çarşamba günü yaptığı açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde en kısa zamanda belediye seçimleri düzenleyeceklerini duyurdu.

Hamas'ın açıklaması, Filistinli gruplar ile Ramallah merkezli Filistin Merkezi Seçim Komisyonu heyeti arasında Gazze'de seçim konusunu görüşmek üzere yapılan bir toplantı sırasında geldi.

Toplantı sırasında Hamas ve diğer Filistinli gruplar yerel seçimler için sürecin uygun olduğunu belirtti.

Sonuç olarak Hamas ve Filistinli gruplar, Gazze'de bu sürecin hazırlıklarına başlaması için Ramallah merkezli Filistin yönetimine resmi bir mesaj göndermeyi planlıyor.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasim, The New Arab'a gönderdiği basın açıklamasında "Hamas ve Gazze'deki tüm gruplar seçimlerin yapılması için her türlü imkanı sağlamaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

Kasim, "Seçimlerin sonuçlarını kabul edeceğiz" diye ekledi ve "düşmanımızla her yerde savaşmak için doğru yolları seçmek üzere sahada birlik olmalıyız." dedi.

Filistin Merkezi Seçim Komisyonu İcra Direktörü Hişam Halil ise gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim komisyonunun Gazze'de yerel seçimlerin "mümkün olan en kısa sürede" yapılması yönündeki karardan haberdar olduğunu belirtti.

Ramallah merkezli Filistin yönetimi seçim yasası uyarında Gazze'de seçimlerin yapılması için resmi çağrıda bulunma yetkisine sahip. Aynı zamanda Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Hamas da seçimlerin yapılıp yapılmayacağına karar verebiliyor.

Hamas 2007'den bu yana Gazze'deki birçok yerel seçimi engellemişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT