1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Gazze Temerrüdü"nün Başarısızlığı Alay Konusu Oldu
"Gazze Temerrüdü"nün Başarısızlığı Alay Konusu Oldu

"Gazze Temerrüdü"nün Başarısızlığı Alay Konusu Oldu

Gazze Şeridi'nde halkı Hamas'a karşı sokağa dökmeyi planlayan "Gazze Temerrüdü"nün başarısızlığı Batı Yaka'da alay konusu oldu.

13 Kasım 2013 Çarşamba 16:13A+A-

"Gazze Temerrüdü" adı verilen hareketin Gazze Şeridi'nde halkı İslami Direniş Hareketi (Hamas) yönetimine karşı sokağa dökme planlarının boşa çıkması Batı Yaka halkı arasında alay konusu oldu.

Fetih Hareketi ve medyası yoğun bir şekilde "Gazze Temerrüdü" hareketinin 11 Kasım'da Gazze Şeridi'nde halkı Hamas'a karşı ayaklandıracağı, önümüzdeki günlerde Gazze'de kanlı olayların yaşanacağı ve Heniyye Hükümeti'nin sona ereceği propagandası yapmıştı.

Üniversite öğrencisi Abir Nassar, şartlar ne olursa olsun Filistin halkının direnişe karşı ayaklanmayacağından emin olduğunu söyledi. Nassar, "Abluka ve savaş sırasında direnişin etrafında kenetlenen insanlar bugün nasıl ona karşı ayaklanabilir?" diye sordu.

Filistinli genç aktivist Hasan Malik ise "Gazze Temerrüdü" adı verilen hareketi Facebook'tan takip ettiğini ve çağrılarının karşılıksız kalacağının belli olduğunu, sosyal medya aracılığıyla yaptıkları açıklamaların ve çağrıların söz konusu hareketin gençlik hareketi değil istihbarat birimlerinin işi olduğunu açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Muhsin Şelbek isimli genç ise Ramallah'ta yaşayan Fetih üyesi arkadaşları olduğunu ve hepsinin Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı ayaklanma beklediğini fakat beklentilerinin boşuna olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT