1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze sınırındaki gösterilerde 41 Filistinli ile 1 Siyonist asker yaralandı
Gazze sınırındaki gösterilerde 41 Filistinli ile 1 Siyonist asker yaralandı

Gazze sınırındaki gösterilerde 41 Filistinli ile 1 Siyonist asker yaralandı

Mescid-i Aksa'nın 1969'da fanatik bir Yahudi tarafından yakılmasının 52'nci yılı dolayısıyla abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen gösterilerde 41 Filistinli ile bir İsrail askeri yaralandı.

22 Ağustos 2021 Pazar 10:21A+A-

Filistinli grupların çağrısıyla toplanan yüzlerce kişi, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin doğu sınırında, Mescid-i Aksa'nın yakılmasının 52'nci yılı nedeniyle İsrail'i protesto etti.

İsrail askerleri, Filistinlilere gerçek mermi ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, müdahale sırasında 22’si çocuk, 41 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu, bunlardan birinin başından yaralanan 13 yaşındaki bir çocuk olduğu ifade edilen açıklamada, yaralılar arasında da Ürdün'ün "el-Memleke" kanalında kameraman olarak görev yapan Asım Şehade'nin de bulunduğu ve yüzünden yaralandığı bildirildi.

Bir İsrail askeri ağır yaralandı

İsrail askerlerinin siper aldığı sınır duvarının dibine yaklaşan Filistinliler, burada bir İsrail keskin nişancısını silahla vurdu.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde Gazze sınırında yaşanan olaylarda, sınır polisine bağlı bir askerin açılan ateş sonucu ağır yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, askerin orduya bağlı bir helikopterle güneydeki Biru’s Sebi (Beer Şeva) kentinde bulunan Soroka Hastanesine kaldırıldığı ve ailesinin olayla ilgili bilgilendirildiği kaydedildi.

İsrail’den karşılık verme tehdidi

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail’in Kanal13 televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrail askerlerine zarar verilmesini kabul etmeyeceklerini belirterek, "Sınırdaki olaylar çok vahim ve biz buna karşılık vereceğiz." tehdidinde bulundu.

"İsrail'in saldırıları karşısında artık sükunet mümkün değil"

Öte yandan, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Ofisi Üyesi Cemil Muzhir, gösterilerde Filistinli gruplar adına yaptığı açıklamada, "Siyonistlerin devam eden ekonomik ve yaşamsal saldırıları ile uluslararası toplumun tutarsızlığı karşısında artık sükunet mümkün değil. Abluka, sınır kapılarının kapalı olması ve fakirlik nedeniyle halkımızın yaşadığı acılardan uluslararası toplum ve Siyonistler sorumludur." dedi.

Gazze'nin şantajları kabul etmediğini ve durumun bu şekilde devam etmesinin mümkün olmadığını dile getiren Muzhir, "Batı Şeria, Kudüs ya da 1948 sınırındaki topraklar olsun Filistin'in herhangi bir bölgesine saldırı tüm Filistin'e saldırıdır ve bu direniş güçlerine karşılık hakkını doğurur." ifadesini kullandı.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze sınırındaki Filistinlilere, çocuklara, sivillere saldırısının, Filistin halkına yönelik düşmanlığının yansıması olduğunu belirtti.

İsrail'in yalnızca şiddet dilinden anladığını, kanlı zihniyetini gösterdiğini ifade eden Kanu, "Çocuklara ve sivillere karşı işlenen bu suçlar, halkımızın iradesini kıramayacak." diye konuştu.

İsrail ordusu, 19 Ağustos'ta Gazze sınırındaki güçlerini artırma kararı almıştı.

Avustralya asıllı fanatik Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969'da Mescid-i Aksa'ya girerek Kıble Camisi'nin mihrabı ve 1000 yıllık minberini yakmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT