1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gazze Konvoyu Türkiye’den Ayrıldı
Gazze Konvoyu Türkiye’den Ayrıldı

Gazze Konvoyu Türkiye’den Ayrıldı

Gazze konvoyu Türkiye’deki yolculuğunu tamamladı. Konvoy Çilvegözü sınır kapısından ayrılarak Suriye'ye giriş yaptı.

02 Ekim 2010 Cumartesi 17:45A+A-

Gazze konvoyunda bulunan aktivistler, Türkiye'den ayrılmadan önce Adana'ya uğrayarak Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu'nun mezarını ziyaret ettiler.

Çetin Topçuoğlu'nun kabri başındaki törene aktivistlerin yanı sıra şehidin eşi Çiğdem Topçuoğlu, kardeşi Cumali Topçuoğlu, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Aktvistler, Topçuğlu'nun akrabalarına başsağlığı dilediler.

Topçuoğlu'nun kardeşi Cumali Topçuoğlu, konvoyu organize eden Viva Palestina hareketinin sorumlusu Kevin Ovenden'e Gazze'ye götürmesi için şehit ağabeyinin ve Cevdet Kılıçlar'ın mezarından alınan toprağı verdi.  

Şehitlerin kanını yerde bırakmayacaklarını ifade eden Ovenden, mücadelelerinin Gazze özgürleşene kadar süreceğini söyledi. Konvoy daha sonra Adana'dan büyük bir kalabalık halinde Hatay'a uğurlandı. Öğlen saatlerinde Hatay'a ulaşan konvoy, Cilvegözü sınır kapısından geçerek Suriye'ye geçti. Konvoyu uğurlama törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Konvoy Suriye'nin Lazkiye limanında Arap ülkelerinden gelecek olan araçlarla buluşacak. Konvoyda bulunan araç sayısının 150 olması bekleniyor. Konvoy araçları Lazkiye limanından gemileri bindirilerek Mısır'ın Ariş limanına geçilecek. Buradan da kara yolculuğuyla bir saat uzaklıkta bulunan Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girilecek. 

43 araçtan oluşan Gazze konvoyu, 17 Eylül 2010 tarihinde İngiltere'den yola çıkmıştı. Konvoyda 25 ülkeden aktivistler bulunuyor. Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi her din ve renkten insanlar konvoyda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT