1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Gazze Konvoyu Furkan Doğan'ın Mezarında
Gazze Konvoyu Furkan Doğanın Mezarında

Gazze Konvoyu Furkan Doğan'ın Mezarında

Kayseri’ye ulaşan Gazze konvoyu aktvistleri, şehit Furkan Doğan’ın mezarını ziyaret ettiler. Mezara çiçek bırakan aktivistler, Furkan için dualar ettiler.

01 Ekim 2010 Cuma 15:31A+A-

Türkiye'deki yolculuğuna devam eden Viva Palestina konvoyu dün akşam saatlerinde Kayseri'ye ulaştı. Konvoy, Kayseri'nin girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Amerika ve Avrupa ülkelerinden gelen aktvistler, sabah ilk iş olarak Mavi Marmara şehidi 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın Talas ilçesine Reşadiye Mahallesi'ndeki mezarını ziyaret ettiler.

Türkiye'den İHH yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de katıldığı grup, mezarlıkta Furkan için dualar etti. Mezarına çiçekler bıraktı. İngiltere, İrlanda, Amerika, Fransa, İtalya, Malezya, Pakistan ve birçok Avrupa ülkesinden gönüllülerinin katıldığı gönüllüler, İHH gönüllüsü Abdulhamit Bayırbaş'ın yaptırdığı duaya eşlik etti.

Aktivistleri, Furkan Doğan'ın ağabeyi Mustafa Doğan ile dedesi Mustafa Doğan karşıladı. Filistin'e yardım götüren konvoydaki gönüllüler, Furkan'ın dedesi ve ağabeyiyle tokalaşarak hem başsağlığı diledi, hem de ayaküstü sohbet etti.

Furkan'ın mezarı başında konuşan gruptaki gönüllülerden Mousa Taher, Furkan'ın şehit olduğunu ama ölmediğini ve şu an burada aralarında dolaştığını dile getirdi. Taher, Allah'ın "şehitler için ölü denilmemesi" yönündeki Bakara süresindeki ayetini hatırlatarak, "Furkan bizim, bütün insanlığın örnek aldığı kişi olmuştur. Biz kendimize onu örnek alıyoruz. Kardeşlerimiz de onu örnek alıyor" dedi.

Konvoya İngiltere'den katılan aktivist Caroline Swordf, Furkan Doğan'ı oğlu gibi sevdiğini söyledi.

İngiliz aktivist, çocuklarına ve torunlarına Furkan'ı anlatacağını ve hiçbir zamanı onu unutturmayacağını belirtti. Barışa olan inançlarının hiçbir zaman bitmeyeceğini söyleyen Caroline, "Bu mücadelemizi sürdüremezsek Filistin özgür olamayacak. Bunun için durmadan yolumuza devam edeceğiz." dedi.

43 araçlık Gazze konvoyuna İrlanda'dan katılan James Connolly ise Furkan'ı artık konvoyun manevi lideri olarak gördüklerini söyledi.

Konvoya Fransa'dan katılan Muhammed Zahhar ise konvoyda bulunan Müslüman ve gayrimüslimlerin kalbinin bir yerinde Furkan'ı taşıdıklarını belirtti.

Gönüllüler, daha sonra Talas Belediyesi tarafından Reşadiye Mahallesi'nde yaptırılan Furkan Doğan Kültür Evini ziyaret etti. Burada ikramda bulunan gönüllülerden grup adına açıklama yapıldı.

Mezarlıktaki buluşmanın ardından konvoy katılımcılarını ağırlayan sivil toplum kuruluşları, Kayseri Talas Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Furkan Doğan Kültür Merkezi'nde bir basın açıklaması yaptılar. STK'lar, açıklamalarında Kayseri'de konvoyu ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Furkan Doğan'ın ağabeyi Mustafa Doğan ise bütün konvoy katılımcılarına cesaretlerinden ötürü teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum