1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gazze ile imtihan oluyoruz!
Gazze ile imtihan oluyoruz!

Gazze ile imtihan oluyoruz!

​​​​​​​Özgür-Der Çorum şubesinin Gazze gündemimizden düşmesin çağrısı ile bir basın açıklaması düzenledi.

17 Mart 2024 Pazar 17:10A+A-

Gazze’de yaşanan soykırıma karşı direnişin yanında olduğumuzu haykıran katılımcılar, taşıdıkları döviz ve açtıkları pankartlarla tepkilerini dile getirdiler.

Murat İslam’ın sunumunu ve basın açıklamasını yaptığı eylemde Ömer Kılıç’da söz alarak yaşanan sürece değindi, Batının işbirlikçi ve İslam coğrafyasından ki liderlerin de sergiledikleri acziyete atıfta bulunarak direnişe destek olmanın, yapılan eylemlerin ve sergilenen duruşunun önemine vurgu yaptı.

Basın açıklamasının da bu vahşeti ve zulmü değil unutmaya, görmezden gelmeye, gündemden düşürmeye bir an olsun göz ardı etmeye hakkımızın olmadığı hatırlatıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre İsrail’e yapılan ihracatın başında demir-çelik geldiğine değinilerek, vicdan sahibi kişi ve kuruluşlar bu duruma tepki göstermesi gerektiği ve bu ticaretin kirli bir ticaret olduğu, söz konusu ticari faaliyetlere devam etmek ahlaken ve vicdanen kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Asla ümitsizliğe kapılmadan ve yılgınlığa düşmeden mücadeleye devam etmek gerektiği hatırlatılarak, dinine yardım edenleri Rabbimizin de yardımsız bırakmayacağından zerre miktarı şüphemizin olmadığı, Allah’ın izniyle direnenlerin kazanacağı ifade edildi.

Ramazan ayında her Cumartesi günü 13.30 eylemin devam edeceği hatırlatıldı, basın açıklaması ardından Ömer Bayram’dan tarafından yapılan duanın ardından eylem sona erdi.

resim-1-2.jpg

resim-2-2.jpg

resim-3-2.jpg

resim-4-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT