1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Gazze Ablukasına Karşı Bölünmüşlüğe Son Vermeye Çalışıyoruz"
"Gazze Ablukasına Karşı Bölünmüşlüğe Son Vermeye Çalışıyoruz"

"Gazze Ablukasına Karşı Bölünmüşlüğe Son Vermeye Çalışıyoruz"

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye, 10'uncu yılına giren Gazze ablukasının neden olduğu sıkıntıların son bulması ve içerideki bölünmüşlüğe sona verilmesi için çalıştıklarını belirtti.

23 Ocak 2016 Cumartesi 17:51A+A-

Gazze'de uluslararası alanda ödül kazanan Filistinli gazeteciler onuruna düzenlenen törende konuşan Heniye, basın yayın organlarında son dönemde Fetih ve Hamas hareketleri yöneticileri arasında görüşmeler olduğu şeklinde haberler yer aldığına işaret etti ve “Şunu vurgulamak isterim ki uzlaşının ayrıntılarına ilişkin yeni arayışlar içinde olmayacağız. Bilakis, Gazzelilerin yaşadığı sıkıntıların son bulması için daha önce varılan ulusal uzlaşının uygulanması için çalışacağız.” dedi.

Heniye, Filistinli gazetecileri “Bölünmüşlük ve gerginlik söylemlerinden uzak, Filistinli liderlerin ulusal uzlaşıyı uygulamalarına katkı sağlayacak türde bir dil kullanma”ya çağırdı.

Refah Sınır Kapısı krizine de değinen Heniye, çözüm konusunda her türlü girişim ve diyalogdan yana olduklarını yineledi.

“İsrail ile Bir Savaş Hazırlığı İçinde Değiliz”

“İsrail ile yeni bir savaş” istedikleri yönündeki iddiaları da yalanlayan Heniye, “İsrail ile bir savaş hazırlığı içinde değiliz. Ancak, gerekirse halkımız kendisini savunmaya da muktedirdir.” ifadelerini kullandı.

Heniye, işgalci İsrail'in “idarî tutukluluk” uygulamalarını protesto etmek için 60 günden bu yana açlık grevini sürdüren Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk'la ilgili ise tüm insan hakları örgütlerine, gazetecinin serbest bırakılması için İsrail'e baskı yapması çağrısında bulundu.

Filistinli gazeteci Kayk, “şiddete teşvik etmek” suçlamasıyla 21 Kasım 2015'te Ramallah'taki evinden alınarak tutuklanmış ve tutuklanmasından 4 gün sonra da açlık grevine başlamıştı. 20 Aralık'ta Kayk'ın “idarî tutukluluk” süresi 6 ay uzatılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT