1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gazprom'dan Doğalgaz Açıklaması
Gazprom'dan Doğalgaz Açıklaması

Gazprom'dan Doğalgaz Açıklaması

Gazprom kaynakları, Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatının istikrarlı sürdüğünü, ana sevkiyat güzergahlarında da zirveye yakın seviyelerde olunduğunu belirtti.

03 Aralık 2015 Perşembe 22:40A+A-

Rusya'nın Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatı konusunda Gazprom'dan açıklama geldi.

Rusya'nın doğalgaz ihracat tekeli Gazprom'dan bir kaynak, iki ülke arasındaki gerilime rağmen Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatının normal şekilde devam ettiğini söyledi.

Aynı kaynak, Balkanlar üzerinden Türkiye'ye gaz taşıyan Batı hattı ve Karadeniz altından taşıyan Mavi Akım hatlarının neredeyse tam kapasiteyle doğalgaz akışının devam ettiğini belirtti.

'TÜRKİYE'YE SEVKİYATI DURDURURSA GAZPROM'UN İTİBARI SIFIRA İNER'

Öte yandan Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Türkiye'nin Türk Akımı doğalgaz projesi konusunda kendilerine herhangi bir şekilde başvurmadığını ve görüşmelerin durduğunu kaydetmişti.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Türk Akımı projesinde görüşmelere devam etmek istemesi halinde Rusya'ya başvurabileceğini, ancak böyle bir müracaatın bugüne kadar gerçekleşmediği için görüşmelerin durduğunu aktaran Miller "Eğer Gazprom Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatını durdurursa, Türkiye'deki itibarı sıfıra iner. Umarız böyle bir durum oluşmak zorunda kalmaz" dedi.

Türkiye'de elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 48'i doğalgaz ile yapılıyor. Yani ısınma amaçlı doğalgaz ithalatı enerji başlığının sadece bir boyutu, elektrik üretimi ve sanayi açısından da doğalgaz oldukça önemli bir kaynak konumunda. Geçtiğimiz yılki gaz tüketiminin sektörel dağılımına bakıldığında, yaklaşık yüzde 48'ini elektrik üretimi, yüzde 25'ini sanayi, yüzde 20'sini konut ve yüzde 6'sını resmi daire ve ticarethaneler oluşturuyor. Türkiye, Rusya'nın dışında İran ve Azerbaycan'dan doğalgaz, Nijerya ve Cezayir'den LNG alıyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT