1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Gazprom Özel Sektörle Anlaştığını Açıkladı
Gazprom Özel Sektörle Anlaştığını Açıkladı

Gazprom Özel Sektörle Anlaştığını Açıkladı

Rus enerji şirketi Gazprom, Türkiye'deki özel sektör doğalgaz ithalatçıları ile yürütülen görüşmeler sonucunda 2016 için geçerli olmak üzere gaz fiyatları konusunda anlaşmaya varıldığını doğruladı.

14 Nisan 2016 Perşembe 00:12A+A-

Rus enerji şirketi Gazprom, Türkiye'deki özel sektör doğalgaz ithalatçıları ile yürütülen görüşmeler sonucunda 2016 için geçerli olmak üzere gaz fiyatları konusunda anlaşmaya varıldığını doğrularken, herhangi bir indirim oranından söz etmedi.

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, doğalgaz arzı halen sözleşmelerde belirtilen hacimlere uygun olarak sağlanıyor.

Açıklamada Gazprom Export Genel Müdürü Elena Burmistrova'nın konuya ilişkin, "Türkiye’deki ticaret ortaklarımızla anlaşmaya varabilmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye doğalgaz piyasasına yönelik doğalgaz tedarikimizde uzun vadeli işbirliğimizin başarıyla sürmesi beklentisi içindeyiz" sözlerine yer verildi.

Açıklamada, "Türkiye’deki özel sektör doğalgaz ithalatçıları olan Avrasya Gaz, Akfel Gaz, Batı Hattı, Kibar Enerji, Shell Enerji ve Enerco Enerji ile yürütülen yapıcı görüşmeler sonucunda, içinde bulunduğumuz yıl için geçerli olacak doğalgaz fiyatı üzerinde anlaşmaya varılmıştır" ifadesi kullanıldı.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT