1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gaziosmanpaşa Özgür-Der’den Validesuyu Camii’nde İftar Programı
Gaziosmanpaşa Özgür-Der’den Validesuyu Camii’nde İftar Programı

Gaziosmanpaşa Özgür-Der’den Validesuyu Camii’nde İftar Programı

Gaziosmanpaşa Özgür-Der üyeleri daha önce sabah namazı programları vesilesiyle ziyaretleştiği Validesuyu Cami cemaatini, iftar/sahuru birlikte yapıp ardından hasbihal niyetiyle yeniden ziyaret etti.

15 Haziran 2016 Çarşamba 23:49A+A-

Gaziosmanpaşa Özgür-Der üyesi Tarık Karaduman’ın öncülük yaptığı Küçükköy Valide Suyu Camiinde iftar öncesi yemek hazırlıklarında buluşan cemaat oruçlu olmanın verdiği sükûnet içinde yemek hazırlıklarını tamamladı ve iftara kavuştu. İftar duası ile açılan oruçlardan sonra akşam namazı cemaat ile eda edildi. Yatsı ve teravih namazlarından sonra avluda sahuru bekleyen cemaatin interaktif, hoş sohbeti zaman zaman güldürdü, zaman zaman düşündürdü.

Sahur yemeği hazırlıkları sırasında topluluğa İstanbul Ensarları üyelerininde katılımı ile daha da şenlenen iftar programının tekrarını dileyen dualar ile son buldu.

Özgür-Der üyelerinin programdan aktardıkları özetle şöyle;

“Yoğun emekle hazırlanmış güzel bir iftardan sonra birlikte eda edilen akşam/teravih namazının ardından yeniden bir araya geldik. Sahura kadar devam eden birliktelikte 50’li yıllarda Tillo’da gördüğü eğitimi günümüze taşıyan, Kur’an ile bağını hiç koparmamış Beytullah amcanın aldığı sağlam eğitime ve bunu yaşamlaştırmasına hep birlikte şahitlik ettik.”

Konuşmanın devamında camii imamı Bülent hocamızın Kur’an-ı Kerim’in anlaşılması noktasındaki vurgusu çok önemliydi. Bu vesileyle Hz. Osman’ın İslam’la tanışması verdiği mücadelenin yanında hayatı ve örnekliği Sinan Ön kardeşimiz tarafından paylaşıldı.

İslam’ın bir kimlik olarak yaşamlaştırılması sürecinde çeşitli açılımlarla paylaşımlarla süren program sahura kadar devam ederken, dillerimizde bizleri kardeşler  kılan rabbimize hamd,  bu kardeşliğin en güzel zamanlarını yeşerten pak  Rasul’üne salat ve genci yaşlısı, zengini fakiriyle  İslam’ın bu garip/izzetli  kervanını her çağda yürütmeye azmetmiş  güzel ümmete selam vardı..

Haber: Mustafa Ömeroğlu
Fotoğraf:Hüseyin Yıldırım

gaziosmanpasa-20160615-01.jpg

gaziosmanpasa-20160615-02.jpg

gaziosmanpasa-20160615-03.jpg

gaziosmanpasa-20160615-04.jpg

gaziosmanpasa-20160615-05.jpg

gaziosmanpasa-20160615-06.jpg

gaziosmanpasa-20160615-07.jpg

gaziosmanpasa-20160615-08.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum