Gazeteciliği Kılıf Yapan Askerler

Gazeteciliği Kılıf Yapan Askerler

Reuters servis yaptığı bir haberde “Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan bir oteli basan silahlı kişilerin, 2 Fransız gazeteciyi kaçırdığını” metnini kullanıyordu. Lakin gece ortaya çıkan bir haber kaçırılan kişilerin gazeteci kılığındaki askerler oldu

Uluslararası Reuters haber ajansı 14 Temmuz günü Dünya medyasına "Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan bir oteli basan silahlı kişilerin, 2 Fransız gazeteciyi kaçırıldığını" haberini servis etti. Gece ise medyaya düşen haberde ise bu kişilerin gazeteci değil gazeteci kimliği kullanan ve Somalili direnişçilere karşı askerleri eğitmek ülkede bulunan Fransız askerler olduğu ortaya çıktı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Somali'de kaçırılan ve bu ülkenin hükümetine askeri danışmanlık yapan 2 Fransız'ın tutumuna "şaşırdıklarını" belirterek, gazetecilik mesleğinin kılıf olmadığını bildirdi. RSF, yaptığı yazılı açıklamada, "gazeteci olmak bir kılıf değil, gazetecilik bir meslek. Bu tutum bizi şaşırttı. Resmi görevli danışmanların bu yönteme başvurmasına gerek yoktu. Bu tutum, bölgedeki gazetecileri de tehlikeye atıyor. Ancak elbette derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz" ifadesi kullanıldı.

Türk medyası ise bu haberi halen "Somalili teröristler 2 gazeteciyi kaçırdı" haberini sayfalarında tutmaya devam ediyor. Herhalde darbecileri baş tacı eden medyadan beklenende budur.

Haksöz-Haber

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir