Gazeteci Wael al-Dahdouh'un oğlu Hamza şehit edildi

Gazeteci Wael al-Dahdouh'un oğlu Hamza şehit edildi

Ekim 2023'te Nuseyrat Mülteci Kampına yapılan saldırılarda eşini, kızını ve oğlunu kaybeden Wael Al-Dahdouh, bugün gerçekleşen hava saldırısında oğlu Hamza'yı da toprağa verdi.

Filisitin haber merkezi Wafa'nın haberine göre, İsrail insansız hava aracının Han Yunus'un batısındaki El Mawasi bölgesinde gazetecileri taşıyan bir araca füze attığını bildirdi. Bombalama sonucunda Wael Al-Dahdouh'un oğlu 29 yaşındaki gazeteci Hamza ve gazeteci Mustafa Thraya'nın öldüğü bildirildi. Saldırı sırasında ayrıca, Filistin Bugün TV'de çalışan iki gazeteci Ahmed Al-Burash ve Amer Abu Amr da yaralandı.

Wael Al-Dahdouh daha önce eşini, oğlunu ve kızını Ekim 2023'ün sonlarında Nuseyrat mülteci kampında barındıkları evi hedef alan İsrail hava saldırısında kaybetmişti.

Saldırıdan ağır yaralı halde kurtulan Hamza kısa süre sonra şehit oldu. Wael Al-Dahdouh oğlunun cenazesinde, şehit oğlunun ellerinden tutarak gözyaşı döktü.

Filistin Gazeteciler Sendikası, yalnızca 2023 yılında İsrail işgal güçleri tarafından 102 gazetecinin öldürüldüğünü ve 71 gazetecinin de yaralandığını belgeledi.

b-011.jpga-003.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir