1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Gazeteci kılıklı şebbihalardan Esed güzellemesi: 300 liralık maaşa alkış tuttular
Gazeteci kılıklı şebbihalardan Esed güzellemesi: 300 liralık maaşa alkış tuttular

Gazeteci kılıklı şebbihalardan Esed güzellemesi: 300 liralık maaşa alkış tuttular

Suriye’de rejimin yönetiminin maaşlara yaptığı sözde zam Esed’in Türkiye’deki şebbihaları tarafından reklam edilmeye çalışıyor.

17 Ağustos 2023 Perşembe 17:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de rejim dün çalışan ve emeklilerin maaşlarına yüzde 100 zam yaptığını açıklarken Esed’in Türkiye’deki gazeteci ve influencer kılıklı şebbihaları rejim propagandası yapmaya başladı.

Öncelikle Suriye’deki maaşlardan bahsetmek icap ediyor: Ülkede asgari aylık ücret yeni zamla birlikte 186.000 Suriye lirası olurken bu rakam 22 dolar ya da 600 liranın altında bir meblağa tekabül ediyor. Fakat bu hesap resmî kurlarla böyle, piyasada doların kara borsa olduğunu hesaba katınca maaş 12 dolar ya da 300 lira civarında bir paraya tekabül ediyor.

Üstelik konu bu kadarla da kalmıyor. Rejim maaş zammının birkaç dakika ardından litresi 500 Suriye lirasına sattığı sübvansiyonlu motorinin fiyatını 2.000 Suriye lirasına çıkardı. Motorin fiyatı özel sektör ticari işletmeler için 5.500’den 8.000’e çıkarıldı. Bu rakamlarla bir işçi maaşının tamamı ile ayda ancak sadece birkaç depo motorin alabiliyor, fakat burada da bir sorun var, benzinliklerde akaryakıt bulunmuyor.

Aykırı’dan Aydınlık’a, 23 Derece’den Fatih Korkmaz’a ve Sözcü’ye kadar birçok haber kuruluşu ise rakamları dolar ve lira karşılığı olmadan yayınlarken akaryakıt ayrıntılarını haberlerinin altına sakladı.

Geçtiğimiz günlerde bu tarz gönüllü ya da kadrolu şebbihaların bir kısmı da Suriye’ye giderek reklam çalışması yapmış, ülkedeki mevcut durumu örterek güzelleme yapmaya çalışmışlardı.

HABERE YORUM KAT