1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. GATA askerinmiş ordudan alınması yanlışmış!
GATA askerinmiş ordudan alınması yanlışmış!

GATA askerinmiş ordudan alınması yanlışmış!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun GATA'ya yönelik 'askeri hastaneleri yeniden açacağız' söylemlerinin ardından Cumhuriyet gazetesi, 'uzmanlardan uyarı' diyerek eski askerlerin açıklamalarını manşetlerine taşıdı.

11 Ağustos 2022 Perşembe 08:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Askeri hastanelerin gündeme getirilmesiyle beraber Eski GATA Komutanı Emekli Tümgeneral Dr. Tarık Özkut ve Eski GATA Tıp Fakültesi Farmakoloji bölümü Ana Bilim Dalı başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay Cumhuriyet gazetesine neden askeri hastaneler olması gerektiğine dair demeç verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Askeri hastaneleri yeniden açacağız. GATA'yı yine şanlı ordumuza teslim edeceğiz" demesinin ardından Cumhuriyet gazetesi de askeri uzmanların görüşlerini kamuoyunu aydınlatmak üzere haberleştirdi!

Uzmanlardan da uyarı geldi: 'Bu yanlıştan dönün' başlığı atılan haberde görüşlerine yer verilen Emekli Tümgeneral Dr. Tarık Özkut, "Ordusu, askeri olan her ülkenin Askeri Sağlık Sistemi vardır, Türkiye’mizde 2016’dan beri yok. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli" derken GATA gibi askeri hastanelerin amacı dışında kullanılmasına, halktan ayrı bir üniter yapı olarak faaliyet gösterilmesine değinilmedi. 

Türkiye'de GATA, başörtülü annelerin girmesine izin verilmediği bir kurum olarak hafızalarda yer tutmaya devam ediyor.

GATA şu anda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi adıyla hasta kabul ediyor. 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum