1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Gannuşi: 'Tek Liderin Dönüşüne İzin Vermeyiz'
Gannuşi: 'Tek Liderin Dönüşüne İzin Vermeyiz'

Gannuşi: 'Tek Liderin Dönüşüne İzin Vermeyiz'

Tunus'taki genel seçimlerde ikinci olan Nahda Hareketi'nin lideri Raşid Gannuşi, hareketin, 'tek parti idolleri ve tek liderin dönüşüne izin vermeyeceğini' söyledi.

28 Ekim 2014 Salı 12:46A+A-

Nahda Hareketi genel merkezi önünde basın toplantısı düzenleyen Gannuşi, Tunus'ta geleceğin özgürlük, İslam ve milli birlikte olduğunu vurgulayarak şiddet, dışlanma ve 'terörizmin' ise reddedilmesi gerektiğini ifade etti.

Tunus halkının, defalarca hile ve beyin yıkama çabalarıyla karşılaşmasına rağmen akıllı ve vefalı kalacaklarını söyleyen Gannuşi, "Nahda, tek parti idolleri ve tek liderin dönüşüne izin vermeyecek" dedi.

Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı Abdulhamid Celasi de Nahda hareketi ve diğer partilerle muhtemel koalisyonun şartlarını açıkladı.

Celasi, çizgilerinin devrimin programını uygulamak, Tunus'un istikrarını garanti etmek ve devrimin hedeflerini gerçekleştirmek olduğunu, siyasi konumun öneminin bulunmadığını söyledi.

Nahda'nın önemli bir siyasi taraf ve güç olduğunu vurgulayan Celasi, ileriki yıllarda önemli rolünün olacağını ve siyasi arenanın kilitleri arasında yer alacağını ifade etti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT