1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Gannuşi: Ekonomik Durgunluk Siyasi İstikrarı Tehdit Ediyor
Gannuşi: Ekonomik Durgunluk Siyasi İstikrarı Tehdit Ediyor

Gannuşi: Ekonomik Durgunluk Siyasi İstikrarı Tehdit Ediyor

Tunus Nahda Hareketi Lideri Gannuşi, Tunus'ta demokrasiye geçiş sürecinin ekonomik başarısızlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

14 Mayıs 2016 Cumartesi 11:58A+A-

Nahda Hareketi Lideri Raşid el Gannuşi, Tunus'ta demokrasiye geçiş sürecinin ekonominin başarısızlık tehdidi altında olduğunu söyledi.

Nahda Hareketi Partisinin 10'uncu genel kongresi hazırlık toplantısında konuşan Gannuşi "Uluslararası toplumun Tunus'a ekonomik destek verme kararı henüz devam ediyor" diyerek, Tunusluların demokratik geçişte başarılı oldukları gibi ekonomik geçiş sürecinde de başarılarını ispat etmeleri gerektiğini belirtti.

Tunus'ta ekonomik başarısızlığın da terör gibi demokratik geçiş için önemli bir tehdit olduğunun altını çizen Gannuşi, "Tunus'un başarısızlığa kapılarak ekonomisi başarısız bir ülke olma yoluna girmesi gerçek bir tehlikedir." dedi.

Nahda Hareketinin ekonomik geçişi gerçekleştirmede Tunus halkının bir aracı olduğunu hatırlatan Gannuşi, "Bugün Nahda Hareketi, Tunus'u dünyada gelişmiş bir bölgeye dönüştürmek için, başta büyük altyapı çalışmaları, büyük projeler, istihdam ve kalkınma konuları olmak üzere kapsamlı bir çalışma programına öncülük ediyor" ifadelerini kullandı.

Tunus'ta demokratik geçiş sürecinin güvenli bir merhaleye henüz ulaşmadığını dile getiren Gannuşi, "Bingirdan kenti ile Irak'taki Musul kenti arasındaki fark, Musul'da 200 DAEŞ'linin kendilerine bir yer bulmuş olmalarıdır" dedi.

Nahda Hareketi Partisi, 20-22 Mayıs arasında 10'uncu genel kongresini düzenleyecek. Kongre öncesinde gündeme alınacak konular için hazırlık toplantıları düzenleyen parti, ülkenin ekonomik sorunlarını birinci gündemine alacağını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT