1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fukara-Der 2020 yılında Suriye’de 320 bin paket ekmek dağıttı
Fukara-Der 2020 yılında Suriye’de 320 bin paket ekmek dağıttı

Fukara-Der 2020 yılında Suriye’de 320 bin paket ekmek dağıttı

Fukara İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'de yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere 1 yılda 360 bin  paket ekmek dağıtıldı.

25 Şubat 2021 Perşembe 13:16A+A-

Fukara Derneği Suriye'nin çeşitli bölgelerinde kurduğu fırınlarla ekmeğe ulaşmakta zorluk çeken ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürüyor.

Fukara Derneği Suriye Çalışmaları Sorumlusu Hasan Süslü, İslam Medya sitesine yaptığı açıklamada, Suriye'de ekmeğin hayat kadar önemli olduğunu vurguladı. Bağışçıların destekleriyle temin edilen unlarla üretim yapıldığını belirten Süslü, şunları kaydetti:

"Suriye'de 8 milyonu aşkın insan açlık sınırında yaşam sürüyor. Savaşın mağdur ettiği insanların en temel besin kaynaklarından biri olan ekmeğe dahi ulaşmakta zorluk çekiliyor. FUKARA-DER olarak Suriye’deki kamplarda ve merkezi yerleşim birimlerinde yaşayan ortalama 1000 aileye Suriye ekmeği dağıtıyoruz.  Bu kapsamda 2020 yılında 360 bin paket ekmek üreterek Suriye’nin çeşitli bölgelerinde dağıttık."

Fukara-Der olarak iç savaşın başından bu yana ekmek üretimine devam ettiklerini belirten Süslü, "Bölgede yaşayan savaş mağduru ailelerin önemli bir ihtiyacını gideriyoruz. Ücretsiz bir şekilde dağıttığımız ekmekler savaş ortamında 3 gün bozulmadan saklanacak şekilde paketleniyor." dedi.

Fukara Derneği, Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde insani yardım çalışmaları yürütüyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum