1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fuhuş Çetesi Subayları Fişlemiş
Fuhuş Çetesi Subayları Fişlemiş

Fuhuş Çetesi Subayları Fişlemiş

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün eşzamanlı olarak İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Muğla'da birçok ev ve otele fuhuş baskını düzenledi.

04 Ağustos 2010 Çarşamba 06:12A+A-

Gözaltına alınan 35 kişi arasında denizci bir astsubay da var. 4 ayrı çetenin birbiriyle irtibatlı çalıştığı tespit edilirken, polis evlerde kapı kilitlerinin arasına gizlenmiş kameralar ve fişleme dosyaları buldu. Çetenin aralarında polis ve denizci subay ve astsubayların da bulunduğu birçok kişinin uygunsuz görüntülerinin arşivlediği öğrenildi.

Yaklaşık 5 ay önce gelen bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyeti, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Muğla'da birçok ev ve otele baskın yaptı. Operasyonda bir çetenin Moldova, Azerbaycan ve Ukrayna gibi ülkelerden yabancı kadınları Türkiye'ye getirerek zorla fuhuş yaptırdığı belirlendi. Yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen zanlılara yardım ettiği gerekçesiyle bazı askerlerin evlerinin arandığı öğrenildi. Bir denizci astsubay ise çeteye yardım etmek iddiasıyla gözaltına alındı. Aramalarda uyuşturucu madde, porno içerikli görüntü, çok sayıda bilgisayar ve müşterilere ait bilgilerin olduğu belgeler ele geçirildi. Evlerde kapı kilitlerinin arasına gizlenmiş gizli kameralar ve fişleme dosyaları bulundu. 4 ayrı çetenin birbiriyle irtibatlı çalıştığı tespit edildi. Çete yöneticilerinin evlerinde devletin gizli bilgilerinin de bulunduğu belirtildi. Operasyon sürecinde Kadıköy'de bir evi takibe alan ekipler, eve resmi üniformalı üst düzey askerlerin geldiğini belirledi. (Zaman)

HABERE YORUM KAT