1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Fuad Sinyora'dan Hizbullah'a Eleştiri
Fuad Sinyoradan Hizbullaha Eleştiri

Fuad Sinyora'dan Hizbullah'a Eleştiri

Lübnan eski Başbakanı Fuad Sinyora, Suriye’deki çatışmalara doğrudan müdahil olan Hizbullah'ı, ülkeyi savaşa sürüklemekle suçladı.

19 Haziran 2013 Çarşamba 08:06A+A-

Lübnan’ın en büyük Sünni partisi Müstakbel Hareketi’nin lideri eski Başbakan Fuad Sinyora, Suriye’deki çatışmalara doğrudan müdahil olan Şii Hizbullah örgütünü, ülkeyi savaşa sürüklemekle suçladı.

Sinyora dün gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hizbullah, Lübnanlılar pahasına Suriye ve İran’a hizmet ediyor. Hizbullah’ın Suriye’deki çarpışmalardan tamamıyla ve derhal çekilmesi şarttır.” dedi. Bu kapsamda Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın ‘devletin çökmesini önleyecek ve Lübnan halkına umut verecek’ bir girişimde bulunmasını istedi. İran ve Suriye’nin verdiği askeri destekle Hizbullah’ın ‘devletten daha güçlü’ bir hale geldiğini söyleyen Sinyora, Cumhurbaşkanı’na Suriye sınırına asker yerleştirilmesini ve bölgeye Birleşmiş Milletler gücü konuşlandırılmasını teklif eden bir memorandum sunduklarını açıkladı. İran’ın desteklediği Hizbullah milisleri, Suriye’de iki yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaşta açıkça Esed rejiminin safında çarpışıyor. Bu durum, hassas mezhep dengeleri üzerinde kurulu Lübnan’da Suriyeli muhaliflerden yana olan Sünniler ile Şiiler arasında gerilimi tırmandırırken, ülkede iki taraf arasında zaman zaman alevlenen çatışmalarda şimdiye dek onlarca kişi hayatını kaybetti.

Zaman

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum