1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. FSM Köprüsü'ndeki Çalışmalar Bayrama Kadar Tamamlanacak
FSM Köprüsü'ndeki Çalışmalar Bayrama Kadar Tamamlanacak

FSM Köprüsü'ndeki Çalışmalar Bayrama Kadar Tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kurban Bayramı öncesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım, onarım çalışmalarını tamamlayıp tam kapasiteyle İstanbul halkının hizmetine açmayı hedefliyoruz." dedi.

19 Temmuz 2019 Cuma 20:19A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Malatya'da, yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolu'nda incelemelerde bulundu.

Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Turhan, Başkan Selahattin Gürkan'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Turhan, burada yaptığı konuşmada, kentin bir kavşak noktası olduğunu ve her açıdan geliştiğini söyledi.

Bakan Turhan, "Ülkemizde özellikle ekonomik büyüklüklerin artmasıyla birlikte çoğalan yük ve yolcu hareketine, daha ekonomik bir şekilde hizmet sunmak için ülke genelinde ve ana akslarında, hızlı trenle yolcu ve yük taşımacılığı amacıyla projeler geliştiriyoruz." dedi.

"FSM Köprüsü'ndeki çalışmalar bayrama kadar tamamlanacak"

Bir gazetecinin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmaları sorması üzerine Bakan Turhan, şunları kaydetti:

"Oradaki çalışmalar planlandığı gibi gidiyor. Programın önünde gidiyoruz. Çok şükür hava şartları çalışmamızı, iş programımızı öngördüğümüz takvimden önce tamamlamak için bize imkan verdi. Geçtiğimiz yıllardan daha kısa sürede inşallah tamamlayacağız. Kurban Bayramı öncesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım, onarım çalışmalarını tamamlayıp tam kapasiteyle İstanbul halkının hizmetine açmayı hedefliyoruz."

Turhan, bölgede planlanan hızlı tren hattıyla ilgili soru üzerine de proje çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yapım aşamasına geçileceğini vurguladı.

Türkiye'de ulaşımla ilgili çalışmaların sürdüğü ifade eden Turhan, şöyle konuştu:

"Ülkemiz artık kara yolu ulaşım altyapısıyla ilgili sorunlarını önemli ölçüde çözmüştür. İyileştirme çalışmalarımız, bazı bölgelerde altyapıyı geliştirme, standardı yükseltme çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra, ülkemizde özellikle ekonomik büyüklüklerin artmasıyla birlikte çoğalan yük ve yolcu hareketine, daha ekonomik bir şekilde hizmet sunmak için ülke genelinde ve ana akslarında, hızlı trenle yolcu ve yük taşımacılığı amacıyla projeler geliştiriyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT