1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fransa'dan Uyarı: Çocukları Bombayla Vurun, Kimyasal Silah Olmaz!
Fransa'dan Uyarı: Çocukları Bombayla Vurun, Kimyasal Silah Olmaz!

Fransa'dan Uyarı: Çocukları Bombayla Vurun, Kimyasal Silah Olmaz!

Fransa Genelkurmay Başkanı Lecointre, Suriye'de başlatılan İdlib saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunurken, Esed'i kimyasal silah konusunda uyardı.

06 Eylül 2018 Perşembe 16:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Fransa Genelkurmay Başkanı François Lecointre, Suriye'de başlatılan İdlib harekatına ilişkin yaptığı açıklamalar sırasında Beşşar Esed rejiminin kimyasal silahlar kullanması halinde kendilerinin rejim hedeflerini vuracağını söyledi.

Sivil ve çocukların da saldırılardan etkilendiği İdlib'e ilişkin Lecointre sivil hedeflerin konvansiyonel silahlarla vurulmasına ilişkin hiç bir açıklamada bulunmadı.

Lecointre, "Esat İdlib'de kimyasal silah kullanırsa, rejime ait hedefleri vururuz." dedi.

Beşşar Esed rejiminin yıllardır süren çatışmalarda, özellikle sivil unsurları hedef alarak defalarca katliam yaptığı, bu katliamlar sırasında kimyasal gazdan varil bombasına birçok savaş suçu sayılan silahı kullandığı biliniyor.

İdlib'e başlatılan Rus ve İran destekli saldırıyı DAEŞ operasyonu olarak ele alan Lecointre, önümüzdeki iki ay içerisinde DAEŞ'in sonunun geleceğini de söyledi.

François Lecointre, Suriye'de DAEŞ'in elinde bulunan son bölgelerin de Ekim ayı sonuna kadar temizlenmiş olacağını belirtti. "Eğer bu tekrar ederse, biz de tıpkı daha önce olduğu gibi rejime ait hedefleri vururuz" dedi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum