1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fransa'da Müslümanlara Saldırılar Arttı
Fransa'da Müslümanlara Saldırılar Arttı

Fransa'da Müslümanlara Saldırılar Arttı

Charlie Hebdo saldırısının ardından, Fransa genelinde Müslümanlara yönelik 50’nin üzerinde saldırının gerçekleştiği bildirildi.

13 Ocak 2015 Salı 10:37A+A-

Fransa İslam Karşıtı Eylemleri Gözlemevi (CFCM), Charlie Hebdo saldırısının ardından, Fransa genelinde Müslümanlara yönelik 50’nin üzerinde saldırının gerçekleştiğini bildirerek, ülkedeki Müslümanlara ait ibadet yerlerinin daha iyi korunmasını istedi.

CFCM Başkanı Abdallah Zekri, son dönemde Müslümanlara yönelik saldırılarda artış yaşandığına dikkati çekti.

Charlie Hebdo dergisine geçen çarşamba günü yapılan saldırıdan sonra ülke genelinde Müslümanlara yönelik 50’nin üzerinde saldırının gerçekleştiğini bildiren Zekri, konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın tuttuğu kayıtlara atıfta bulundu. 

Müslümanlara yönelik 21 adet silahlı ve bombalı saldırı girişiminin dışında yine Müslümanlara yönelik 33 adet hakaret ve tehdidin resmi kayıtlara geçtiğini bildiren Zekri, son gelişmelerin endişe verici olduğunu belirtti.

Zekri, özellikle camilere yönelik güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesini istedi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bu sabah yaptığı açıklamada, ülkedeki Musevilere ait hassas yerlerin korunmasında koordinasyonu sağlamak için bir valinin özel olarak görevlendirildiğini bildirmişti.

Cazeneuve, Vali Patrice Latron’un, ülke genelinde Musevilere ait 717 okul ve ibadet yerinin daha iyi korunması için güvenlik birimleri arasında koordinasyon görevini üstleneceğini belirtmiş ve Musevilere ait okul ve ibadet yerlerinin korunması için 4 binin üstünde polis ve jandarmanın görev yapacağını bildirmişti.

unnamed-007.jpg

HABERE YORUM KAT