1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fransa’da İşler Karıştı
Fransa’da İşler Karıştı

Fransa’da İşler Karıştı

Fransa’da polis hükümetin ekonomi politikasını protesto eden göstericilerin Paris’in doğusundaki bir petrol rafinerisi önünde kurdukları kilit önemdeki bir barikatı dağıttı.

24 Ekim 2010 Pazar 20:08A+A-

Fransa'da polis hükümetin ekonomi politikasını protesto eden göstericilerin Paris'in doğusundaki bir petrol rafinerisi önünde kurdukları kilit önemdeki bir barikatı dağıttı. Grevciler alanda bulunan 12 tesisi 10 gün boyunca hizmete kapalı tutmuşlardı.

Fransız polisi Grandpuits rafinerisine sabahın erken saatlerinde baskın düzenledi. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hafta başında kolluk kuvvetlerine barikatlara müdahale yetkisi vermişti

Öte yandan, Fransız Senatosu genel grevleri ve protesto gösterilerini tetikleyen emeklilik yaşını yükselten reform planlarını bugün oylayacak.

Total'e ait Grandpuits rafinerisi Paris'in iki önemli havaalanı olan Orly ve Charles de Gaulle ve kent içi tüketim için petrol sağlayan kritik önemde bir rafineri. Sendika yetkilisi Charles Foulard polisin gece karanlığında müdahale etmesini 'skandal' olarak niteledi.

HABERE YORUM KAT