1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fransa'da İslamcılara Yeni Baskın
Fransada İslamcılara Yeni Baskın

Fransa'da İslamcılara Yeni Baskın

Toulouse'daki saldırıların ardından Fransa'da İslamcılara yönelik operasyonlar artıyor. Bugün 10 kişi daha gözaltına alındı.

04 Nisan 2012 Çarşamba 12:48A+A-

 

Cuma günü gözaltına alınan 13 İslamcı mahkemeye sevk edildi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine geri sayımın sürdüğü Fransa'da yedi kişinin öldürüldüğü saldırıların ardından İslamcılara karşı operasyonlar genişletiliyor. Fransız savcı François Molins, cuma günü gözaltına alınan 17 İslamcıdan 13'ünün, 'Şeriat düzeni çağrısı yapmak, terör örgütüne üyelik ve bir Fransız yargıcı kaçırma hazırlığı yapmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildiğini açıkladı. Kaçırılması planlanan söz konusu yargıcın Lyon kentinde görev yaptığı ve Yahudi kökenli olduğu belirtiliyor.

Savcı Molins, zanlıların Fransa'da mart ayında yasaklanan Forsane Alizza (Gurur Şövalyeleri) örgütüne üye olduklarını ve ormanlık alanlarda özel "cihad" eğitimine tabi tutulduklarını öne sürdü.

Bu sabah da 10 yeni gözaltı

Fransa iç istihbarat birimleri bu sabah erken saatlerde cumhurbaşkanı Nichola Sarkozy'nin talimatıyla kapsamlı operasyon düzenleyerek "terör bağlantılı" olduklarını iddia ettikleri 10 Müslümanı daha gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların bir süreden beri takip edildikleri ve Afganistan ile Pakistan'a gittikleri açıklandı. Operasyonlar Fransa'nın Pau, Marsilya, Carpentras, Valence ve Roubaix kentlerinde yapıldı. Yetkililer, Toulouse olaylarında öldürülen Muhammed Merah ile bu sabah yapılan tutuklamaların ilişkili olamadığını savundu ama şüphelilerin "Muhammed Merah profiline uygun" oldukları belirtildi.

Fransa'da İslamofobi artar mı?

Geçtiğimiz cuma günü düzenlenen polis baskınlarında Toulouse, Nantes, Lyon ve Paris bölgesinde aralarında Forsana Alizza'nın şeflerinden biri de olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alınmış, bunlardan dördü daha sonra serbest bırakılmıştı.

Sınır dışılar sürecek

Alman Deutsche Welle'nin haberine göre, Pazartesi günü Cezayir kökenli bir göçmen ve Malili bir imam sınır dışı edilmişti. Sınır dışı edilenlerden Cezayir kökenli Ali Belhadad'ın, 1994 yılında Marakeş'te bir otele düzenlenen ve iki kişinin ölümü, iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilişkili olarak Fransa'da 18 ay hapis yattığı, Belhadad'ın son haftalarda radikal İslamcı gruplarla yeniden temasa geçtiğinin belirlendiği öne sürüldü.

Fransa İçişleri Bakanlığı, Yusuf Yüksel adlı bir Türkiyeli imamla Tunus vatandaşı bir göçmenin de yakın bir süre içinde sınır dışı edileceği, şu an Fransa dışında bulunan Suudi Arabistan vatandaşı imam Saad Nasır El Sadri'nin de Fransa'ya girişine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, salı günü Canal Plus TV'ye yaptığı açıklamada Fransız değerleriyle bağdaşmayan, kendi ifadelerine göre "nefret saçan" söylem ve ideolojilere karşı artık 'sıfır tolerans' göstereceklerini belirtti. Sarkozy, Fransızların korunmasını güvence altına alarak bu tür eylemlere hiçbir müsamaha göstermeyeceklerini söyleyerek, "Önümüzdeki haftalarda, tam anlamıyla sistematik çalışmalarımızın sürdüğünü göreceksiniz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT