1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Fransa'da bıçaklı saldırı: Üç ölü var
Fransa'da bıçaklı saldırı: Üç ölü var

Fransa'da bıçaklı saldırı: Üç ölü var

Fransa'nın Nice kentinde bir kilise yakınlarında düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, yaralananlar var.

29 Ekim 2020 Perşembe 12:15A+A-

Fransa’nın güneyinde yer alan Nice kentinde, bıçaklı bir saldırganın, 3 kişiyi öldürdüğü, birkaç kişiyi yaraladığı açıklandı.

Belediye Başkanı Christian Estrosi Twitter'da yaptığı açıklamada, Notre Dame kilisesinin yakınında meydana gelen bıçaklı saldırıyı düzenleyen kişinin gözaltına aldığını söyledi. 

Estrosi, olayın terör saldırısı olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Bununla birlikte, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin olayla ilgili polis soruşturmasının devam ettiğini duyurdu.

Fransa İslam Konseyinden Mevlit kutlamaları yapılmasın çağrısı

Fransa'da "Müslüman çoğunluğun hassasiyetlerini yeterince temsil etmediği" gerekçesiyle eleştirilen Fransa İslam Konseyi, Nice kentinde düzenlenen bıçaklı saldırı sonrası, Mevlid-i Nebi kutlamalarının iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Konsey Başkanı Moussaoui, konuk olduğu bir televizyon programında, Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürlerin yayımlanması, okullarda gösterilmesi ve duvarlara yansıtılmasının doğru olmadığını, ifade özgürlüğünü çocuklara anlatmanın başka yollarının bulunduğunu söylemişti.

Moussaoui, daha sonra ise ifadelerini değiştirerek İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in karikatürlerinin yayımlanmasının yasal bir hak olduğu ancak Fransa'nın kardeşlik hukuku için bu haklardan feragat edebileceği yönünde açıklama yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum