1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Fotoğrafçı Gözüyle Gazze’de Kadın Olmak
Fotoğrafçı Gözüyle Gazze’de Kadın Olmak

Fotoğrafçı Gözüyle Gazze’de Kadın Olmak

Yıllardır Siyonist İsrail’in kuşatması altında direnmeye devam eden Gazze’de kadınların yaşadıkları, fotoğraflarla belgelendi.

09 Temmuz 2011 Cumartesi 00:59A+A-

Tanya Habjouqa isimli bir kadın fotoğrafçı tarafından çekilen fotoğraflarda her şeye rağmen Gazze halkının yaşadığı zarif hayat dikkat çekiyor.

Yıllardır Siyonist İsrail’in kuşatması altında direnmeye devam eden Gazze’de kadınların yaşadıkları fotoğraflarla belgelendi. Tanya Habjouqa isimli tam tesettürlü bir kadın fotoğrafçı tarafından çekilen fotoğraflarda her şeye rağmen Gazze halkının yaşadığı zarif hayat dikkat çekiyor.

Acının bir direnç haline geldiği Gazze’de İsrail saldırıları nedeniyle ayaklarını kaybeden bir HAMAS mücahidi ile söyleşi yaptıktan sonra onunla evlenen gazeteci kızlardan, İsrail savaş gemilerine rağmen Gazze sahilinde piknik yapan ailelere kadar her şey gözler önünde. Kadınlar ise aileleri ve çocukları için büyük bir yükü omuzluyorlar.

Gazze’de kadınların günlük yaşamlarına bir göz atmak amacı ile bu fotoğrafları çektiğini belirten Tanya Habjouqa, her şeye rağmen umudu yansıttığını düşünüyor. İşte bütün yönleri ile Gazze’yi gözler önüne seren o fotoğraflar.

62055887386216205588738621.jpg

Aciya Karşı Umudu Yüceltiyorlar

Acının bir direnç haline geldiği Gazze’de İsrail saldırıları nedeniyle ayaklarını kaybeden bir HAMAS mücahidi ile söyleşi yaptıktan sonra onunla evlenen gazeteci kızlardan, İsrail savaş gemilerine rağmen Gazze sahilinde piknik yapan ailelere kadar her şey gözler önünde. Kadınlar ise aileleri ve çocukları için büyük bir yükü omuzluyorlar. Gazze’de kadınların günlük yaşamlarına bir göz atmak amacı ile bu fotoğrafları çektiğini belirten Tanya Habjouqa, her şeye rağmen umudu yansıttığını düşünüyor. (Mustafa R. Özgür / Yeni Akit) 

Fotoğraf Galerisi

 

HABERE YORUM KAT