1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Fırat Kalkanı Sonrası Suriye’de Kim Neye Razı?
Fırat Kalkanı Sonrası Suriye’de Kim Neye Razı?

Fırat Kalkanı Sonrası Suriye’de Kim Neye Razı?

Fırat Kalkanı operasyonunun etkileri sanılandan daha büyük olabilir. Suriye’de dengelerin ciddi şekilde değişeceğinin işaretlerini şimdiden görmeye başladık.

04 Eylül 2016 Pazar 06:49A+A-

Serdar Bülent Yılmaz’ın yorumu:

Türkiye, ülke güvenliğinin sınırların dışında başladığının farkında. Eğer Türkiye iç sorunlarını halletmek istiyorsa, Suriye’nin şekillenmesinde etkili olmak zorunda. Aksi takdirde oldu bittiyle oluşacak fiili durumlara maruz kalmış olacak.

Cerablus operasyonu Türkiye’nin iç sorunlarından bağımsız düşünülemez. Türkiye Cerablus’a ne salt DAEŞ ne de salt PYD tehlikesi için girdi. Türkiye, ülke güvenliğinin, sınırların dışında başladığının farkında. İçerde Türkiye’yi zorlayan terör faaliyetlerinin beslendiği ve desteklendiği alan Suriye. Suriye’deki boşluktan faydalanan küresel ve bölgesel güçler Türkiye karşıtı güçlere alan hakimiyeti kazandırmaya ve böylece Türkiye’yi sürekli güvenlik krizi içinde tutmaya çalışıyor. Eğer Türkiye iç sorunlarını halletmek istiyorsa, Suriye’nin şekillenmesinde etkili olmak zorunda. Aksi takdirde oldu bittiyle oluşacak fiili durumlara maruz kalmış olacak.

Yazının Devamı >>>