1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fırat Kalkanı Harekâtı: 4 Asker Hayatını Kaybetti!
Fırat Kalkanı Harekâtı: 4 Asker Hayatını Kaybetti!

Fırat Kalkanı Harekâtı: 4 Asker Hayatını Kaybetti!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce, Suriye’nin kuzeyindeki tehditlere yönelik sürdürülen “Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında çıkan çatışmada 4 asker hayatını kaybetti, 15 asker de yaralandı.

21 Aralık 2016 Çarşamba 13:14A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, IŞİD başta olmak üzere silahlı örgütlerin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini arttırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye’nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos’ta başlatılan harekât devam ediyor.

AA’da yer alan habere göre, harekât kapsamında el-Bab ve civarında devam eden çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarındaki 4 asker hayatını kaybetti, 15 asker de yaralandı.

Öte yandan askerî kaynaklar, IŞİD militanlarının TSK’nın bölgedeki sahra hastanesine yönelik saldırı düzenlendiğine dâir iddiaları yalanladı. Yetkililer, TSK’nın el-Bab’da sahra hastanesinin bulunmadığını açıkladı.

el-Bab’daki çatışmalar merkezdeki militanların barınma, silah ve cephane deposu hâline getirdiği şehir hastanesi civarında sürüyor. Söz konusu hastanenin bulunduğu bölge IŞİD tarafından yoğun korunan ve el-Bab’a hâkim bir tepenin yamacında yer alırken, yoğun çatışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT