1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinliler, uluslararası arenadan işgalci İsrail’in durdurulmasını istiyor
Filistinliler, uluslararası arenadan işgalci İsrail’in durdurulmasını istiyor

Filistinliler, uluslararası arenadan işgalci İsrail’in durdurulmasını istiyor

İşgalci kuvvetlerin saldırıları sonucunda biri çocuk olmak üzere 9 sivil yaşamını yitirdi. Filistinliler, İsrail’in saldırılarına sessiz kalan dünyadan Gazze’nin bombalandığı saldırıların durdurulmasını talep ediyor.

05 Ağustos 2022 Cuma 20:17A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail'in Gazze'yi bombalamasında ölü sayısı 9'a, yaralı sayısı 55'e yükseldi. İsrail’in hava saldırıları düzenlediği Filistin’in Gazze kentinde siviller, İsrail’in hava saldırılarına devam edildiği aktarılarak dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

İsrail ordusu, öğleden sonra erken saatlerde en az sekiz Filistinliyi öldüren üç hava saldırısının ardından Gazze'ye yeni bir hava harekatı başlattığını açıkladı. İşgalci, saldırılarına meşru kılıflar uydururken, Filistinlilerin öldürüldüğü saldırıların devam edeceğini söyledi.

Bir ordu sözcüsü, "Özel kuvvetler ve ordu topçuları Gazze'de birçok askeri noktaya saldırdı" dedi.

Ordunun genelkurmay başkanı Aviv Kochavi de ordunun olağanüstü hal ilan etmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'in Ben Gurion havalimanı, Gazze'den roket saldırılarının yapılacağı korkusu sebebiyle uçuş rotalarını değiştirmeye başladı. İsrail polisi de ülke genelinde yüksek alarm seviyesinde hareket etmeye başladı.

İşgalcinin en büyük destekçisi ABD’den de İsrail’e destek mesajları geldi. İsrail'in Gazze'yi bombalamasına dönük Beyaz Saray sözcüsü, "İsrail'in kendini koruma hakkına sahip olduğuna kesinlikle inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

ABD Milli Güvenlik Kurulu sözcüsü ise, "Bu olayın ayrıntıları hâlâ ortaya çıkıyor ve gelişmeleri izliyoruz. Tüm tarafları sükunete çağırıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum