1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Filistinliler Suriye'de Şehit Olmaya Devam Ediyor
Filistinliler Suriye'de Şehit Olmaya Devam Ediyor

Filistinliler Suriye'de Şehit Olmaya Devam Ediyor

Filistinli mücahitler Suriye'de Esed'e karşı savaşırken şehit olmaya devam ediyor.

02 Mayıs 2014 Cuma 10:35A+A-

Baas rejiminin halka yönelik kanlı saldırılarının ve katliamlarının sürdüğü Suriye'de Filistinli beş mültecinin daha rejim güçlerinin düzenlediği saldırılarda ve işkence altında hayatını kaybettiği açıklandı.

Suriye'de yaşayan Filistinliler için oluşturulan Çalışma Grubu'nun yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Hama'daki El-Aidin Kampı sakinlerinden Filistinli üç mültecinin Hama kırsalındaki Murk kentinde yola yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olduğu ve şehitlerin Hüseyin İbrahim, Samih Suhnini ve Luey Reyhavi olduğu ifade edildi.

Bildiride ayrıca Yermuk Kampı sakinlerinden 47 yaşındaki Abdullah Zaatut'un Suriye rejimi zindanlarında bir yıldan fazla süren gözaltının ardından işkence altında can verdiği belirtildi.

Çalışma Grubu, Yermuk Kampı sakinlerinden Muhammed Keyali'nin de Özgür Suriye Ordusu ile rejim güçleri arasında Şam'ın Cober bölgesinde yaşanan çatışmalar sırasında yaralandığını ve daha sonra aldığı yaranın etkisiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şam yakınlarındaki Yermuk Mülteci Kampı, on aydır rejim güçleri ve Baas rejimine yakın Halk Cephesi-Genel Komutanlık militanları tarafından kuşatma altında tutuluyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum