1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Tutsaklar Açlık Grevinde...
Filistinli Tutsaklar Açlık Grevinde...

Filistinli Tutsaklar Açlık Grevinde...

İsrail hapishanelerindeki binlerce Filistinli tutsak bugün açlık grevine başladı. Hamas da bugün esirlerle dayanışma eylemlerine çağrıda bulundu.

25 Eylül 2010 Cumartesi 14:02A+A-

İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan yaklaşık 7 bin 500 Filistinli esir, kendilerine yönelik hak ihlalleri ve saldırıların bitmesi ile yaşam koşullarının iyileştirilmesi talebiyle bugün açlık grevine başladı.

Gazze'deki Esirler Bakanlığı Medya Bölümü Başkanı Riyad el-Aşkar, Filistin halkına çağrıda bulunarak, açlık grevine başlayan tutsaklar ile dayanışma içinde olmalarını ve baskı grupları oluşturarak onların haklı taleplerinin kabul edilmesi için çaba göstermelerini istedi.

El-Aşkar, İsrail zindanlarındaki Filistinli tutsakların "akla gelmeyecek acılar ve baskılarla" karşı karşıya olduklarını söyledi, İsrail'in açlık grevini sona erdirmek için her türlü yöntemi kullanabileceği uyarısında bulundu.

Filistin Esirleri Savunma Merkezi başkanı İsmail et-Tavabta, tutsakların açlık grevi ile uluslararası topluma ve insan hakları gruplarına, en temel insan haklarından bile yoksun bir hayat yaşadıkları mesajı göndermek istediklerini söyledi.

Hamas'tan Dayanışma Eylemleri Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal devletinin zindanlarda bulunan binlerce Filistinli esire karşı başlattığı baskı ve sindirme girişimlerinin işgalcilerin hak tanımazlığını, onunla yapılan görüşmelerin anlamsızlığını ve kendisiyle yapılan işbirliğinin de yanlış olduğunu ortaya koyduğunu belirterek; Şalit konusunda bülbül kesilen ancak işgal zindanlarında bulunan binlerce Filistinli esire yapılan barbarlığa suskun kalan uluslararası toplumun tavrını da kınadıklarını ifade etti.

Hamas, dün yaptığı yazılı açıklamada bütün Filistinli gruplardan 25 Eylül Cumartesi gününü Filistinli esirlere yardım ve destek günü ilan etmelerini isteyerek bugünde Filistinli esirlerle dayanışma içinde olmalarını istedi.

"Şalit Gün Yüzü Görmeyecek!"

Hamas ayrıca şunları ifade etti: "Filistinli esirlere yapılan bu barbarlık ve vahşet esir takası konusunda sunduğumuz şartlara bağlı kalmamızı daha da güçlendirecektir. Kahraman esirlerimiz gün yüzünü görmeden Siyonist esir asker Şalit de kesinlikle gün yüzü görmeyecektir."

Oslo takımına da seslenen Hamas, Abbas takımından işgal yönetiminin Filistin halkına karşı işlediği cinayetlere bir örtü ve zemin kılan müzakerelere son vermesini istedi.

{C}İşgal Askerleri Kudüs'te Filistinli Bir Bebeği Katletti

Siyonist işgal askerlerinin Kudüs'ün İseviyye kasabasında Filistinlilerin üzerine attığı göz yaşartıcı bombalardan etkilenen Filistinli bebeğin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kudüslü bir kaynak Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Bir yaşındaki Muhammed Ebu Senime, Siyonist işgal güçlerinin dün akşam işgalcilere karşı direnen Filistinli gençleri dağıtmak için kasabaya girerek Filistinli gençlere ve Filistinlilerin evlerine doğru attığı göz yaşartıcı bombalardan birinin gazından etkilenerek şehit oldu. İşgal güçleri toplanan gençleri dağıtmak için hem gençlerin üzerine hem de Filistinlilerin evlerine ateş açtı ve onlarca göz yaşartıcı bomba attı."

Sağlığı kötüye giden çocuğun önce hastaneye kaldırıldığını belirten kaynak, bebeğin teneffüs ettiği gazların etkisiyle dün akşam hayata gözlerini yumduğunu ifade etti.

Bu arada haberin duyulması üzerine çatışmaların yeniden başladığı belirtildi.

Siyonist gaspçılarla işgal askerlerinin tahrikleri ve tacizleri neticesinde Kudüs'ün birçok bölgesinde gerginlik yaşanıyor. Uzmanlar yaşanan çatışmaları yeni bir intifadanın provası olarak görüyorlar.

HABERE YORUM KAT