1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Şehit Annesi: "Bugün Oğlumun Düğün Günüdür"
Filistinli Şehit Annesi: "Bugün Oğlumun Düğün Günüdür"

Filistinli Şehit Annesi: "Bugün Oğlumun Düğün Günüdür"

Şehit Muhammed Asi, Beyt Lukya köyünde toprağa verildi. Annesi şehit oğluna "Bugün senin düğün günün" dedi.

24 Ekim 2013 Perşembe 10:48A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi şehit Muhammed Asi, bugün (23 Ekim Çarşamba) Ramallah'ın batısındaki Beyt Lukya köyünde öğle namazının ardından binlerce Filistinlinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi Ramallah muhabirinin bildirdiğine göre, şehit Muhammed Asi'nin naaşı Ramallah Sağlık Merkezi'nden alınarak Beyt Lukya köyüne götürüldü. Şehidin ailesi oğulları ile vedalaşırken annesinin şehit oğluna "Bugün senin düğün günün" dediği ifade edildi.

Şehit Muhammed Asi'nin babası Rabah Asi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a seslenerek, işgal yönetimiyle müzakerelere son vermesini ve halkın arzu ettiği şekilde direniş seçeneğine geri dönmesini istedi. Baba Rabah Asi, "Filistinliler şehit düşmeye ve işgal güçleri ihlallerine devam ederken müzakereler nasıl sürdürülebilir?" diye sordu ve işgal güçleri peşinde olduğu için oğlunu bir yıldır görmediğini söyledi.

Cenaze törenine katılanlar, Filistinli grupların askeri kanatlarına ve özellikle İzzeddin El-Kassam Tugayları ile Kudüs Müfrezeleri'ne çağrıda bulunarak şehit Muhammed Asi'nin intikamını işgal güçlerinden almalarını istedi.

Şehit Muhammed Asi'nin cenaze törenine Hamas ve İslami Cihad liderleri katılırken işgal güçlerinin olası çatışma ihtimaline karşı Beyt Lukya köyü çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT