1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli murabıtlarla dayanışma için “kilise çanlarını çalın” çağrısı
Filistinli murabıtlarla dayanışma için “kilise çanlarını çalın” çağrısı

Filistinli murabıtlarla dayanışma için “kilise çanlarını çalın” çağrısı

​​​​​​​Kilise İşleri Yüksek Başkanlık Komitesi, Mescidi Aksa'da nöbet tutanlarla dayanışma ve Filistin halkına destek için bu akşam çanların çalınması çağrısında bulundu.

10 Mayıs 2021 Pazartesi 21:28A+A-

Yüksek Başkanlık Komitesi tarafından yayınlanan bildirgede, söz konusu çağrının, Kudüs’te yaşanan son gelişmeler, işgal güçlerinin Mescidi Aksa’da namaz kılanlara yönelik devam eden şiddetli saldırıları, daha önce de "Paskalya Arefesi" olarak da isimlendirilen "Kutsal Cumartesi" gününde Hristiyanların maruz kaldığı haksızlıklar ve Kıyamet Kilisesi’ne gitmelerinin engellenmesi sonucu yapıldığına dikkat çekildi.

Siyonist İsrail polisinin, cuma akşamı teravih namazı sırasında Mescidi Aksa'da ibadet eden cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmesiyle başlayan çatışmalar halen sürüyor. Söz konusu çatışma ve arbedelerde çok sayıda Filistinlinin yaralandığı belirtiliyor.

Filistin Kızılay’ı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldıran İsrail polisi, Mescidi Aksa'da aralarında Kızılay çalışanlarının da bulunduğu 250'den fazla kişiyi yaraladı. Ulaşan yeni bilgilerle bu sayı sürekli artıyor.

HABERE YORUM KAT