1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Kadınlar Siyonist İsrail'i Protesto Etti
Filistinli Kadınlar Siyonist İsrail'i Protesto Etti

Filistinli Kadınlar Siyonist İsrail'i Protesto Etti

Filistinli kadınlar, işgal bölgesi hapishanelerindeki tutukluların serbest bırakılması amacıyla eylem düzenledi.

13 Nisan 2015 Pazartesi 14:55A+A-

AA'da yer alan habere göre, Hamas'ın kadın kolu "İslami Kadın Hareketi" tarafından Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Örgütü önünde düzenlenen eyleme katılanlar, tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İslami Kadın Hareketi Sözcüsü Reca el-Halebi eylemde yaptığı konuşmada, "Bugün burada, Arap dünyasının sessizliği karşısında esirlerimize sahip çıkmak amacıyla toplandık. Esirler konusu yalnızca Filistin meselesi değil bilakis tüm Arap ve İslam dünyasının sorunudur. Esirlerin yaşadığı acıların sona ermesi için ciddi bir duruş sergilenmelidir" dedi.

Hamas yetkililerinden Muşir el-Mısri ise Filistinli tutukluların özgürleştirilmesi konusuna gereken ilginin gösterilmediğini dile getirerek, "Hamas ve İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistinli esirleri her zaman önceledi, yer altı ve üstünde gereken çabayı gösteriyor" ifadesini kullandı.

İnsan hayatının mukaddes olduğunu vurgulayan Mısri, "Bizim için, esirlerin serbest bırakılması, Filistin ve Kudüs'ün özgürleştirilmesinden önce gelir" diye konuştu.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklu bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT